Mi-e teama ca intrebarea ta este putin cam neclara. Ce ai dori mai exact sa faci? Vrei sa trimiti scrierea unei edituri, unei publicatii la care esti deja afiliata? Cauti o platforma online pentru publicare?
Studiasem si eu problema asta acum mai multi ani. Editurile sunt greu de convins sa publice pe cineva mai putin cunoscut. Exista si posibilitatea sa platesti tirajul minim fixat de ei si atunci sigur vor fi mai putin pretentiosi. Incearca sa trimiti e-mail-uri la cat mai multe edituri (gasesti lista pe Wikipedia cu toate din Romania, dar trebuie sa observi si ce profil au) si sa intrebi in primul rand daca sunt dispuse sa faca asa ceva. Chiar si cititul presupune o munca. Nu le trimite prin e-mail ce ai lucrat tu. Daca vor fi de acord sa se uite trebuie sa tiparesti (scoti la imprimanta) respectiva lucrare (ei o numesc manuscris) si le-o vei trimite prin posta clasica, la adresa. Odata cu dezvoltarea publicarii in format electronic, exista si aceasta posibilitate si este mai ieftina (deci editurile isi asuma un risc mai mic), dar daca o vei face printr-o editura procesul este acelasi pe care deja ti l-am descris. Propunerea mea este sa publici pe Wattpad - o platforma online unde oricine isi poate publica singur lucrarea, macar o parte sau o versiune restransa si vezi ce succes are. In legatura cu Wattpad te pot ajuta mai mult si sunt si altii aici pe TPU care se mai pricep.
Wattpad este cea mai buna posibilitate de a publica ceva, ca oamenii sa te poată vedea.Caută pe google concursuri de scriere.Eu singura sunt din Moldova și încerc să mă subliniez prin participarea acestor concursuri.
Am și eu nevoie... Dacă e posibil să îmi dai si mie un mesaj cu cel mai bun raspuns. Îți mulțumesc anticipat!
anonim_4396 întreabă:
Desh întreabă: