Este o carte absolut savuroasa. O sa te cucereasca de la inceput.
Ca idee, prezinta moravurile societatii bucurestene mai ales dupa venirea lui Carol I ( doar pasager se mai fac trimiteri si la anii de dinainte).
Cartea nu e liniara, nu vezi totul succesiv, are o maniera inedita de a-ti prezenta " micul Paris" cu trasurile lui cu cai, cu balurile fastuoase boieresti, costumele si frizurile vremurilor, cu bucuria oamenilor de a trai in lentoarea vremurilor.
E o alta carte cu care calatoresti frumos ( nu e roman...). Iar perioada interbelica este preferata mea. Acum vei fi prinsa de placerile vremurilor- patefonul, cinematograful, plimbarile cu automobilul, discutiile pline de spirit intre personalitatile de pe atunci, polemici mai mult sau mai putin cordiale intre scriitori, fragmente din almanahurile si gazetele bucurestene...e o carte fermecatoare si asta.
Citeste-le insa in ordine cronologica ca sa aiba vezi bine " traseul"
Tot la monografii ( dar ceva mai greoaie), uita-te si peste cartea lui Ionescu Gion " Istoria Bucurescilor". E insa o carte mai greu de citit ( e scrisa pe la 1900 si e pastrata grafia de atunci in versiunea pe care o am eu, cea a editurii Tehnopress) si scumpa ( de vazut pe la biblioteca doar).
Metallio întreabă:
melinda114 întreabă:
anonim_4396 întreabă: