Iti propun cartile unei scriitoare suedeze foarte misto: Astrid Lindgren.
Preferata mea este "Emil", o carte asa de agreabila, cu umor si imaginatie. Si desene, si desene, era sa uit! A fost tradusa si in romana. Urmeaza "Pippi Șosețica", seria asta trebuie s-o stii.
Uite, iti las aici cateva informatii despre scriitoare. http://www.astridlindgren.se/en
Vreau sa-ti zic si despre o altfel de carte. E micuta si usor de citit, se gaseste la Carturesti, e redus pretul cu 20 % dar daca nu ti-o poti cumpara nu-i bai, mergi de 2 ori, bei un pahar cu apa si-ai si citit-o la o masa. Juan Pablo Villalobos "Fiesta în bârlog". Cartea este un altfel de a fi si fulminant si misterios si sordid si nefast in acelasi timp!
E despre un baietel istet, al carui tata e mafiot cu foarte multi bani si probleme, care, stand inchis in palatul sau, cunoaste lumea intr-un mod diferit.
Trebuie sa citesti cartea asta!
Buna! O carte foarte frumoasa cu copii ar fi "La Medeleni". Captivante sunt si cele cinci volume din "Ciresarii" de Constantin Chirita. M-a impresionat foarte mult si cartea tip jurnal a lui9 Edmondo de Amcis, "Cuore". Chiar daca nu are peisajele din "Heidi", e o carte buna cu si pentru sufletul copiilor, o carte din care ai multe de invatat, o acrte care pur si simplu cand o incepi nu o mai poti lasa din mana.Incearca-le si tu!
"Singur pe lume" de Hector Malot
"La Medeleni" de Ionel Teodoreanu
Ambele carti m-au impresionat si mi-au placut enorm. Nu au nimic in comun una cu cealalta, insa ambele sunt superbe in felul lor.
Mersi dar... as vrea cam cu oameri reali. nu stiu sa-ti explic. fara elemente fantastice. ceva cu peisaje frumoase niste carti cu, copii
Aaaa da stiu! "Morcoveata" este o carte tare. Daca nu e genul tau, poti sa vezi aici: http://www.edituraeduard.ro/varsta_11-14ani/3/!
"2 ani de vacanta" de Jules Verne
''La Medeleni" de Ionel Teodoreanu
"Cuore, inima de copil" de Edmundo de Amicis
"Morcoveata" de Jules Renard
"Peter Pan si Wendy" de James Mattew Barrie
"Cheita de aur:Buratino" de Lev Tolstoi
"Alice in Tara Minunilor"/''Alice in Tara Oglinzilor" de Lewis Caroll
"David Copperfield" de Charles Dickens
"Elevul Dima dintr-a 7-a" de Mihail Drumes ( este o carte pentru adolescenti, dar care iti va placea, cu siguranta)
"Orasul cu salcami" de Mihail Sebastian (o carte in genul celei de mai sus)
"Vrajitorul din Oz" de Lyam Frank Baum
"Amintiri din copilarie" de Ion Creanga
"Dumbrava minunata" de Mihail Sadoveanu
Sper sa-ti placa vreuna din cartile enumerate. Mie mi-au placut mult si te sfatuies sa le incerci. Spor la citit!
Sunt sigura ca Dorinta inorogului de Vicki Blum iti va placea.Este o carte usoara si foarte frumoasa.
Mica printesa de frances h. burnett povestea micutei sara crewe care devine saraca dupa moarteatatalui ei. este aruncata intr-un orfelinat si incearca sa se adapteze la viata de acolo. cartea este superbadeci merita citita am citit-o de 5 ori si de fiecare data am plans.merita citita
Nu am gasit-o la biblioteca
FluturicaMicaMica întreabă:
VibeTrix întreabă:
anonim_4396 întreabă: