Salut, am dat si eu examenul de bacalaureat anul acesta si iti pot spune exact ce trebuie sa inveti :
Incepem cu proza : -basmul cult : Povestea lui Harap-Alb".
-nuvela : "Alexandru Lapusneanu" sau "Moara cu noroc" ( care ti-o recomand este foarte usoara )
-romane interbelice : "Ion" sau Padurea spanzuratilor e ok, ultima noapte, si Enigma Otiliei.
-romanul postbelic : "Morometii"
-dramaturgie : O scrisoare pierduta
Poezie : Luceafarul neaparat, Plumb neaparat, deoarece este singurul simbolist, Aci sosi de vremuri neaparat, deoarece este singurul traditionalism si la modernism ai de ales din 3 autori, ideea e sa ii stii pe toti 3 daca nu iti alegi unu, ti-l recomanda pe Blaga, deoarece este cel mai usor cu "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii ", mai sunt Tudor Arghezi cu "Testament" si Ion Barbu cu " Joc secund ".
Neomodernism ( neaparat ) : "Leoaica tanara, iubirea " De N. Stanescu si daca esti la uman invata si drama "Iona" de Marin Preada.
Cam acestea sunt un mic sfat axeaza-te mai mult pe poezie, deoarece proza s-a dat in 2015 si anul acesta, ar ramane poezie si comedia lui Caragiale.
Scuze ca nu am scris prea sintetizat sper ca te-am ajutat si bafta.
Neomodernism
Profesorii trebuie sa va puna la dispozitie programa. Daca nu au facut-o pana acum inseamna ca nu e stabilita.
Buna eu am dat bacul nu acum mult timp si pot spune ca a fost de mare ajutor un site. fata de celelalte site-uri acesta are niste eseuri foarte frumos structurate si sunt scrise mai bine. daca vrei sa arunci o privire asta este site-ul www.subiectebacalaureat.ro Bafta la examen!