| Florennce a întrebat:

Ce alte autobigrafii ale adolescenţilor fete-băieţi mi-aţi recomanda? ( În afară de Romanul adolescentului miop sau De veghe în lanul de secară, căci le-am citit)
Mulţumesc!

8 răspunsuri:
| MadRaven a răspuns:

Bună,
Încearcă "Jurnalul Annei Frank".
Numai bine!happy

| 0x11111051 a răspuns:

Tentatiile unui tinar miop laughing

| bogdan72 a răspuns:

Gradina de arama (Simon Vestdijk)
Cismigiu&comp. (Grigore Bajenaru)
Mendebilul si Gemenii, din volumul Nostalgia (Mircea Cartarescu)
Baietii si alte povestiri (Mario Varga Llosa)
Enigma Otiliei (George Calinescu) - nu e tocmai autobiografie, nici macar nu e scrisa la persoana I, dar ti-ar folosi. In genul asta ti-ar fi bune si La Medeleni si Ulita copilariei (Ionel Teodoreanu)
Les allumettes suedoises si Trois sucettes a la menthe - daca stii franceza, le gasesti cel mai probabil la sectia de limbi straine a unei biblioteci judetene (Robert Sabatier)
Corigent la limba romana (Ion Minulescu)
Din Cartarescu te-ar mai ajuta si inceputul de la "Orbitor. Aripa stanga", plus cateva povestiri din De ce iubim femeile si Ochiul caprui al dragostei noastre. Ti le recomand.

| bogdan72 a răspuns:

Am uitat una foarte importanta, Muzici si faze (Ovidiu Verdes). Nu o mai vad prin librarii, dar o gasesti in format pdf pe net.

| Florennce explică (pentru bogdan72):

Mulţumesc. Enigma Otiliei am s-o citesc după ce termin Moş Goriot de Honore de Balzac, căci am înţeles că George Călinescu s-a inspirat din acel roman. Muzici şi faze mi se pare o idee bună deoarece am citit odată un fragment şi mi s-a părut interesant. La Medeleni şi Uliţa copilăriei le-am citit, însă sunt foarte curioasă în privinţa lui Cărtărescu---
Mulţumesc pentru recomandări tuturor!

| AwaZoh98 a răspuns:

"Juventus - Despre mine as fi vrut sa scriu despre tine " de Simona Popescu,

"Cismigiu si Comp" de Grigore Bajenaru,

"La medeleni" de Ionel Teodoreanu,

"Elevul Dima dintr-a saptea" de Mihail Drumes

"Viata la tara" de Duiliu Zamfirescu

Sper sa iti fie utile. big grin

| Silvya18 a răspuns:

Sărmanul Dionis de Mihai Eminescu

| Ioana_Fluture_1996 a răspuns:

Jurnalul unui pusti si Insemnarile unei pustoaice sunt superbe si indicate de citit daca ai varsta intre 9 si 15 ani!