Gradina de arama (Simon Vestdijk)
Cismigiu&comp. (Grigore Bajenaru)
Mendebilul si Gemenii, din volumul Nostalgia (Mircea Cartarescu)
Baietii si alte povestiri (Mario Varga Llosa)
Enigma Otiliei (George Calinescu) - nu e tocmai autobiografie, nici macar nu e scrisa la persoana I, dar ti-ar folosi. In genul asta ti-ar fi bune si La Medeleni si Ulita copilariei (Ionel Teodoreanu)
Les allumettes suedoises si Trois sucettes a la menthe - daca stii franceza, le gasesti cel mai probabil la sectia de limbi straine a unei biblioteci judetene (Robert Sabatier)
Corigent la limba romana (Ion Minulescu)
Din Cartarescu te-ar mai ajuta si inceputul de la "Orbitor. Aripa stanga", plus cateva povestiri din De ce iubim femeile si Ochiul caprui al dragostei noastre. Ti le recomand.
Am uitat una foarte importanta, Muzici si faze (Ovidiu Verdes). Nu o mai vad prin librarii, dar o gasesti in format pdf pe net.
Mulţumesc. Enigma Otiliei am s-o citesc după ce termin Moş Goriot de Honore de Balzac, căci am înţeles că George Călinescu s-a inspirat din acel roman. Muzici şi faze mi se pare o idee bună deoarece am citit odată un fragment şi mi s-a părut interesant. La Medeleni şi Uliţa copilăriei le-am citit, însă sunt foarte curioasă în privinţa lui Cărtărescu---
Mulţumesc pentru recomandări tuturor!
"Juventus - Despre mine as fi vrut sa scriu despre tine " de Simona Popescu,
"Cismigiu si Comp" de Grigore Bajenaru,
"La medeleni" de Ionel Teodoreanu,
"Elevul Dima dintr-a saptea" de Mihail Drumes
"Viata la tara" de Duiliu Zamfirescu
Sper sa iti fie utile.
Jurnalul unui pusti si Insemnarile unei pustoaice sunt superbe si indicate de citit daca ai varsta intre 9 si 15 ani!