Maine dau interviul acela pentru profilul de educator-invator si mi-am ales Luceafarul la poezie credeti ca este bine?
va rog ajutati-ma urgenttt dau funda
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Nu e usor Luceafarul pentru ca trebuie sa fii trecut prin viata sa poti sa simti si sa intelegi versurile, nu-s accesibile orcui eu ma uit la comentariile lasate de mari critici ai nostri si sincer mi se par prea departe de adevar de ceia ce a transmis Eminescu prin vers, eu cred ca Eminescu a suferit enorm dupa Veronica Micle, iar asta i-a pus capac spiritual la vlaguit la ucis zi de zi, de asta si poeziile astea reusite pentru ca au fost scrise din rascoala sufletului dupa liniste, Luceafarul = Lucifer, iar daca ne uitam atent Lucifer a fost astru ceresc peste ingeri si a cazut din rai, tema religioasa e cea mai importanta. Uite Luceafarul incepe cu frumusetea fetei de imparat unica cea mai mare etc, asa o vedea Eminescu pe Veronica s-a indragostit, apoi prin intruchiparile lui arata modul in care ei se apropiau dar important e si delimitarea asta granita intre el nemuritor si ea nemuritoare, pacatul stramosesc. El se indragosteste iar asta il propulseaza la stadiul de HIPERION sa stii ca dragostea iti da aripi te desteapta, si nu poate intelege de ce Dumnezeu ingadue ca el sa nu poata fi cu Fata de imparat. Ajuns la Dumnezeu el pana la urma vazand ca no scoate la capat cu el sa ii indeplineasca dorinta face sacrificiul suprem si cere nemurirea iar Dumnezeu ii arata pentru cine vrea el sa moara ca Fata de Imparat deja ajunge Catalina o femeie deja, nu mai e fata de imparat ci o femeie initiata in ale amorului care traieste o poveste de dragoste cu Catalin, iar Dumnezeu ii spune, pentru cine vrea sa moara si ca de ar muri oameni sar naste iar oameni iata aici o ordine a materiei pe care Hiperion o respecta pana la urma dar din punctul meu de vedere e gresita! eu nu cred in oranduire totul e posibil, ce-l face pe Eminescu sa nu moara trupeste e infidelitatea Fetei de imparat a Catalinei, totusi spiritual el este mort, asa trebuie tratat luceafarul pentru ca asa si este, Eminescu a iubito enorm pe Veronica dar aceasta s-a maritat din interes si uite povestea gasita in Luceafar, Coreland cu caderea lui Lucifer satana din rai in iad vedem ca Satana este opusul lui dumnezeu o copie ieftina ce este in lipsa luminii intuneric. Dar motivul lui nu este unu divin ci unul prostesc copilareste invidia neintemeiat, daca Luceafarul lui Eminescu a avut de ce sa moara iata ca satana n-a avut si e greu dar si usor de spus de ce a cazut, nefiind decat o copie a judecat cat la dus mintea. Iata ca calea proprie e desertaciune dar uneori te intrebi de ce asa, Castelul este cetatea omului este trupul lui iar umbra este doar lipsa adevarului dumnezeesc. Asta e Luceafarul o meditatie dura o lectie platita cu moartea spirituala, e a doua cadere ca a lui Adam si Eva, nu e usor sa vezi ca persoana pentru care tiai da viata se insoara cu altu din interes fiind cazul lui Eminescu si Veronicai care s-a maritat din interes. Iata cum granitile prostesti fac lucruri bune imposibile din prostie. Eu cred ca Luceafarul e un testament mai mult decat o capodopera o piatra de moara carata de jurul gatului lui Eminescu,
Luceafaul e o reflexie din viata de mizerie a lui Eminescu si din cat a suferit el din dragoste pentru Veronica Micle si vezi in ultimile randuri "ce-ti pasa tie chip de lut de oi fi eu sau altul "..."ci eu in lumea mea ma simt nemuritor si rece ", ei aici e o intreaga discutie. Eu cred ca eminescu prin tema religioasa a vrut sa gaseasca si un motiv al caderii lui Lucifer din rai, in cazul lui fiind iubirea printr-o moarte spirituala si nu fizica neintelegand ordinea lucrurilor intr-un fel blasfemiaza creatorul cerandu-i inposibilul dar el fiind un adept al lui Sisif crede ca e posibil si totusi el alege calea lasata de Dumnezeu ramanad astrul ceresc chiar daca numai el stie ce simte. Umbra castelului eu o vad ca pe lipsa de dumnezeire o oaza de intuneric intr-o lume de bine marita iar oglinda ca pe un suflet ce se zbate o reflexie a ceia ce ar trebui sa fie si fata de imparat si de fapt ce ieste, incompatibilitatea lor provenita din principii gresite, delizorii. Eminescu n-a fost prost ci ghinionist, a iubit degeaba,
Eminescu a vrut sa moara ca om de cultura de inovatie sa fie un om de rand pentru Veronica, si prin asta s-a ridicat deasupra lui Dumnezeu ca intelepciune eu asa vad lucrurile pentru ca o iubea pe Veronica si ea il iubea dar din pozitia pe care o avea era imposibil, aceasta pozitie e doar oranduirea lui Dumnezeu care daca e sa te iei dupa dragostea lor e una proasta, ajuns la dumnezeu timpul a trecut Catalina a gresit dar greseala asta e tot din lipsa de dumnezeu daca e sa scoti esenta, Luceafarul s-a ridicat la rang de Creator de Dumnezeu chiar depasindu-l prin faptul ca oranduirea lui e falsa in fata dragostei lui, cu toate astea si ca-si creaza propriul drum nu uita de credinta si din respect pentru catalina ii acepta alegerea chiar daca el moare, deci cam asa trebuie tratatelucrurile eu asa le vad, Pozitia lui Eminescu depaseste pozitia lui Dumnezeu prin dreptate si iluminism, dar iluminism bun nu masonic nu intram in mizeria masonica...
Iti dai seama ca astea toate is indirecte spus, dar in plam artistic asa stau lucrurile, si in plan real Eminescu a suferit enorm dupa Veronica si n-a inteles niciodata de ce Dumnezeu a permis asta a acceptat si a mers mai departe pana a clacat dupa cum stii, lau ucis astea din cauza adevarului spus.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.15.189.174) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro