Floi pentru Algernon - Daniel Keys. Genială carte. Povestea unui băiat cu retard mintal, care în urma unei operaţii devine un geniu. Pot să spun că e singura carte care m-a făcut să simt tot ce simte personajul. Partea interesantă e că, fiind scrisă din perspectiva lui, pe tot parcursul experimentului, înţelegi tot ce simte el când e un geniu, şi ce simţea când era retardat. Merită citită. E o lectură minunată.
Cronicile Wardston - Joseph Delaney
Povestea unui băiat care ajunge uncenic la vraci. Adevărul e că nu e foarte complexă sau profundă, e o carte pentru copii. Dar al naibii de bine scrisă, cu o poveste foarte frumoasă şi personaje încântătoare.
Jocurile Foamei - Susanne Collins.
N-am cuvinte să spun cât m-a surprins seria asta! Am început-o cu aşteptări reduse, şi am terminat-o în mijlocul următoarei nopţi. Extaordinară! ce pot să spun? Complexitatea psihologică, transmisă printr-un stil atât de simplu şi de uşor de înţeles. Conflictele interioare şi exterioare, sunt în număr aşa de mare, şi aşa de complexe, încâ, poate fi uşor clasificat în genul romanelor de analiză-psihologică. Presimt că va fi studiat în manualele şcolare ale englezilor, sau în cele de literatură universală peste câţiva ani.
Yes Man - Danny Wallace
E o carte uşoară, lungă, dar uşoară, un fel de autobiografie a autorului. E o comedie. Amuzantă. Prima carte de comedie la care chiar am râs. Stilul lui Wallace e unul tipic englezesc, cu umor subtil şi fin. Probabil ai auzit de ecranizarea cu Jim Carrey. Ei bine, n-are legătură cu filmul. Personajele, întâmplările sunt cu totul altele. Doar premisa este împrumutată. Înt-adevăr, e un roman care te face să realizezi lucruri pe care le ştiai, dar nu le conştientizai, cum ar veni.
Vrăjitor și Vrăjitoare - James Patterson
Serie despre un frate și-o soră într-un viitor distopic, ce, alături de alți copiii luptă împotriva Noului Ordin, un guvern totalitar ce i-a separat de părinți și le-a luat muzica, filmele, cărțile, cam tot ce înseamnă artă. Acțiune, iubire, magie, se potrivește cu descrierea ta. E dinamică și ușor de citit. E scris din perspectiva celor doi fraţi, pe rând.
Percy Jackson şi Olimpienii - Rick Riordan - Mărturisesc că la început mi s-a părut o mare tâmpenie, dar mi-am schimbat rapid opinia. Merită citite. Păcar că în Romania au apărut doar primele două volume. Le poţi citi însă în engleză.
Cronicile Familiei Kane - Tot Rick Riordan.
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: