| Nimeni91 a întrebat:

Buna!
Voi ce preferați: literatura clasică sau literatura contemporană?

22 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Prefer literatura bună.

| Nimeni91 explică (pentru sadrian46):

Sunt și unii autori contemporani care scriu destul de bine.

| sadrian46 a răspuns (pentru Nimeni91):

Unii, care unii? Un exemplu? Ce înseamnă destul de bine?

| Nimeni91 explică (pentru sadrian46):

Pai, mie îmi plac mult Stephen king, Haruki Murakami, Svetlana Alexievici, Hanya Yanagihara, Khaled Hosseini. Sunt cărți foarte bune, care, privite prin spectru artistic, nu au aceeași densitate precum scrierile clasice, însă sunt interesante și atrăgătoare pentru publicul larg.

| Freya1 a răspuns:

Ambele, cu toate ca mai nou citesc mai mult contemporana.

| NLS a răspuns:

~90-95% am citit clasica pana acum

| ReddY25 a răspuns:

Cea clasica e mai atractiva

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Amandoua!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Clasica.

| Nimeni91 explică (pentru anonim_4396):

Și care e preferata ta? Mie îmi plac destul de multe, și nu pot alege doar una

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nimeni91):

Preferata mea ce? Carte clasica? Mandrie si prejudecata.

| Nimeni91 explică (pentru anonim_4396):

Da, scuze, am omis sa precizez care e cartea ta clasica preferata.

| NonZarek a răspuns:

Contemporana, la cea clasica, plotul poate fi ușor dedus, și nu ma atrage nici povestea, și felul cum este scrisa.

| Nimeni91 explică (pentru NonZarek):

Așa este, dar, după părerea mea, literatura clasica are un stil in care acțiunea fuzionează cu multe detalii, practic, din ce am citit până cum, am văzut că accentul cade pe descriere.

| alexandru3107 a răspuns:

Ambele, deoarece sunt la fel de interesante. Dar parerile desigur ca difera

| Nimeni91 explică (pentru alexandru3107):

Și mie îmi plac ambele. Doar că trebuie să găsești ce gen de carte care îți place, pentru că am avut mulți oameni care spun că nu pot termina o carte pentru că nu îi atrage.

| Marțipanul a răspuns:

Sunt deschisă față de autorii contemporani, mai ales de cei autohtoni, dar pe lista mea de cărți care musai trebuie citite, au loc de cinste clasicii, autori redescoperiți de generații de scriitori și cititori.

| Nimeni91 explică (pentru Marțipanul):

Da, așa este. Sincer vorbind, mulți autori contemporani nici măcar nu au adus prea multe elemente de noutate in literatura.

| Marțipanul a răspuns (pentru Nimeni91):

Și consacrarea lor joacă un rol important pentru mine. Îmi e mult mai ușor să aleg o carte după renumele autorului. Pe contemporani îi aleg dintre recomandările altor cititori sau pur și simplu în urma unui interviu vizionat. Nu-mi dau seama dacă mă interesează elementele de noutate. N-am citit la viața mea suficient de mult încât să dau doar de subiecte deja exploatate în alte cărți. Mai am happy

| Nimeni91 explică (pentru Marțipanul):

Sincer, la contemporani este foarte greu sa dai de ceva care sate surprindă, pentru că foarte multe dintre el sunt scrise din principii comerciale. Dar da, e adevărat.

| MorcovMajestic a răspuns (pentru Marțipanul):

Foarte furmos numele tau

| Marțipanul a răspuns (pentru MorcovMajestic):

Mersi frumos happy