B) Intr-o pestera. E destul de evident daca o citesti cum trebuie si o intelegi.
Am inteles, multumesc mult pentru raspuns!
Păi dacă ai citit cartea și cunoști "detalii amănunțite", de ce nu ești în stare să răspunzi la întrebarea asta?
Și încă o nelămurire, de ce ai dat test la română dintr-o carte străină?
In opinia mea, testele din carti la romana nu inseamna numai autori romanesti, deoarece fara destule cunostinte (in acest caz carti scrise de autori straini) nu poti sa te descurci in viata. Si nu spun ca, operele romanesti nu iti aduc cunostinte, doar ca trebuie sa citesti diverse opere realizate de catre diferiti autori. Si ca sa iti raspund si la cealalta intrebare....cateodata, chiar daca stii sa faci foarte multe lucruri si crezi ca stii tot (in cazul acesta faptul ca, credeam ca stiu tot) mereu exista ceva (o intrebare) caruia nu poti sa-i gasesti un raspuns. Prin detalii amanuntite ma refer la cuvinte care nu au fost precizate decat o data sau de doua ori in toata carte (de exemplu pestisorii cu care Karana facea focul: Sai-sai), dar asta nu inseamna ca stiu toata cartea pe de rost. Sper ca te-am lamurit in privinta intrebarilor.
Daca intrebarea asta ti-a pus capac, inseamna ca nu ai citit cartea.
Si, de cand in Romania se studiaza un autor obscur de care nu s-a auzit?
Cred ca, cu totii putem gresii. Daca nu am inteles o intrebare pe moment si nu am reusit sa ii dau de cap, asta nu inseamna ca nu am citit cartea. Inteleg si recunosc ca intrebarea a fost simpla, doar ca, in unele momente, toata lumea trebuie lamurita in privinta greselilor facute. Din puncul meu de vedere, nu putem critica autori ca fiind:,, obscuri'', deoarece nu stim cat le-a luat si cata dedicare si prin cata suferinta au trecut ca sa scrie acea carte. Este un efort uimitor, care trebuie apreciat indiferent de tema. Cartea, cu subiectul pe care il detine, poate fi aleasa dupa preferinte, asa ca hai sa nu judecam. Sper ca am reusit sa iti raspund la intrebari.
Frate-miu a facut liceul in Romania, a primit la un test " ca a fost ascuns in stresina in Moara cu noroc" frate-miu pe test " un pistol"
Facem si opere romane, doar ca, din cand in cand, trebuie sa ne delectam si cu alte opere scise de autori straini.
Raspunsul e dedicat celor care tot intreaba opere romane/autori obscuri. De cultura generala nu ati auzit? Sau preferati sa va limitati doar la ce va spun altii? Dezvoltarea gandirii critice sau sa vezi alte perspective nu vrem sa avem?
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: