| Park1Suin a întrebat:

Nu ati fi interesat sa-mi raspundeti la cateva intrebari, pentru o revista?
1.Care este cartea dumneavoastra de capatai?
2.De cate ori pe luna mergeti la biblioteca?
3.Cum ar fi viata fara carti?
4.Ne puteti face un rezumat cartii dumneavoastra preferate?

Răspuns Câştigător
| Isa0w0Chan a răspuns:

1.Robin Hood.Am citit-o in clasa a III-a si de-atunci a ramas preferata mea.
2.Nu merg la biblioteca.Prefer sa-mi cumpar cartile.
3.Plina de analfabeti, lipsa imaginatie si creativitate.O lume care se rezuma strict la instincte si barbaritate.
4.Cartea mea preferata descrie aventurile de-o viata a unui copil adoptat,crescut in padure,cu abilitati fizice grozave,care dovedeste cum omenia si darnicia trebuie sa fie mai importanta decat statutul social.
Totusi,include si idei inspirate ale cartii, insa care ar putea influenta negativ un copil aflat in floarea varstei, referindu-ne la finalul in care personajele nu pot trece peste moartea iubitei lui Robin Hood, Mary, astfel ajungand la mai multe pierderi de vieti si monotonie.

9 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

1. Cred că elevul Dima dintr-a şaptea
2. Cam de 2 ori
3. Ar fi cu o activitate plăcută în minus. happy
4. Fiu de diplomat, elevul Dima păşeşte pentru prima oară într-o şcoală de stat în clasa a şaptea. Grig reuşeşte să îşi creeze rapid un grup de prieteni şi va înfiinţa împreună cu aceştia Asociaţia Română pentru Experiţia Transoceanică (ARPET), organizaţie a cărui scop era descoperirea unei comori în insula Grigorida. În scurt timp, Dima va reuşi să coopteze în jurul acestui ideal nevinovat majoritatea elevilor din şcoală. În paralel cu aventura arpetistă, elevul Dima se îndrăgosteşte de Lotte, fiica gazdei sale, alături de care trăieşte o pasională dragoste adolescentină.
Refuzând tirania unui profesor care folosea bătaia pentru educaţie, Dima se erijează în cavalerul salvator şi stârneşte o mini revoltă în sala de clasă. Pedepsele primite pentru incidentul cu profesorul Atilla sunt un alt motiv de iritare pentru arpetişti, care organizează un protest de stradă; Dima este arestat iar sediul organizaţiei ocupat de autorităţi.
Încercând să-şi caute dreptatea, fuge la Bucureşti şi pozează în faţa autorităţilor în Ioana D’Arc a modernităţii, fără succes însă. Plănuieşte cu Lotte o sinucidere vindicativă, însă cei 2 adolescenţi sunt salvaţi în ultimul moment de tatăl lui Dima. Fără să ştie că Lotte supravieţuise, Grig îşi continuă studiile în Anglia şi revine în ţară peste 15 ani, la decesul tatălui său. Speranţa naşte din nou în sufletul său atunci când află că Lotte trăieşte, dar va rămâne din nou dezamăgit de faptul că prima sa iubire se căsătorise.

| corolav a răspuns:

1) Asul de la 14/21(blak Jak)
2) Aproape zilnic.
3) Nu ar fi viaţă. Pentru mine cărţile sînt ca apa şi ca aerul.
4)Nu pot, pentru că am cel puţin 100 de cărţi pe care le prefer.
Căteva titluri:
"Un copil numără stelele " de Menelaos Ludemis.
" Groapa ", "Unsprezece", " Miresele ", "Jurnal" de Eugen Barbu.
- toate cărţile scrise de Rodica Ojog - Braşoveanu.
- toate cărţile scrise de Ioan Dan.
- "Adio, Europa" de I.D. Sîrbu.
- "Seri albastre " de Costache Anton.
- Ciclul "Paravanul de aur " de Iosif Ludo.
" Fiul lui Monte Cristo"şi restul seriei, de Theodor Constantin.
- tot ciclul "Sven Hassel"
- toate cărţile lui Al. Dumas - tatăl, Agatha Christie, Georges Simenon, Chiril Tricolici, Cella Serghi, şi încă vreo alte cîteva zeci de autori şi titluri.
Să fii sănătoasă!

| Senzaționalul a răspuns:

N-am bani, pleaca!

| Park1Suin explică (pentru Senzaționalul):

Pentru a raspunde la niste simple intrebari nu ai nevoie de bani.In plus, e o revista proprie.

| lolz1 a răspuns:

Sigur, sper sa te ajute.
1. Mara
2. Nu merg mai deloc si nu pentru ca nu imi doresc, ci pentru ca aici unde locuiesc exista o astfel de cladire, insa este inchisa.
3. Ciudata, cel putin pentru mine.
4. Sigur. Cartea care ma inspira este Mara. Curajul si puterea de a trece peste orice a personajului principal, este un exemplu de urmat, cel putin pentru mine.

| droid96 a răspuns:

Deci, ai o revista proprie, oare o fi Zeflemistul?

1)Jocurile Foamei, dar Harry Potter e la fel de faina.
2) Eu as merge, dar nu vine bibliotecararolling on the floor (Pe bune, avem o biblioteca veche, inchisa 24/24)
3)Dupa mine, lumea fara carti ar avea mai multi copaci.
4) In ceea ce candva se numea America, se intinde azi regiunea Panemului, formata dintr-un Capitoliu si 12 Districte. (initial erau 13, unul a fost ras de pe fata Pamantului). Intrucat Districtele s-au revoltat impotriva Capitoliului, a izbucnit un razboi. Dupa razboi, Tratatul Tradarii a decis ca, in fiecare an vor avea loc lupte pe viata si pe moarte intre 2 reprezentanti ai fiecarui District, un baiat si o fata, alesi aleator. Acestia sunt dusi intr-o arena, care poate gazdui orice.
Triologia prezinta Jocurile Foamei la care a participat Katnis Everdeen, Jubileul Pacificarii (un alt fel de Jocuri, care au loc din 25 in 25 de ani), si modul in care Katnis a reusit sa puna capat Jocurilor Foamei.

| flore45 a răspuns:

1. Cartile lui Alexandre Dumas, Agatha Christie, Arthur Conan Doyle sau Mihail Sadoveanu(Fratii Jderi sau Neamul Soimarestilor)
2. 3-4 ori sau rareori mai mult.
3. Plictisitoare si monotona. Internetul nu e asa fascinant ca si o carte.
4.In romanul meu preferat este vorba despre Stefan cel Mare. Dar nu numai a lui ci si a lui Ionut, un copil din flori care e in slujba voievodului.

| WQTS a răspuns:

1. Am autori de capatai: Dostoievski, Tolstoi, Dumas tatal, Agatha Christie etc.
2. Doua-trei ori, depinde de cat de repede citesc cartile.
3. Ca salata de fructe fara fructe.
4. Zece tipi sunt dusi pe o insula unde mor fiecare cate unul, pana la ultimul. Fazaq tare la sfarsit. Da, poate ca e copilaresc, dar romanul chiar imi place cel mai mult.