| elena999 a întrebat:

Cam cat castiga o persoana la prima carte pe care o publica? Am 14 ani si sunt destul de hotarata sa public o carte.Am scris-o deja, mai trebuie sa fac sfarsitul.Stiu ca nu o sa fac o avere,ca sunt inca tanara, vreau doar sa stiu un pret aproximativ.

Răspuns Câştigător
| Bitzy a răspuns:

Mai bine vorbești cu o editură, așa e cel mai sigur. Încearcă să vorbești cu Epica dacă genul cărții tale e dedicat adolescenților sau cu TREI. Poate și cu ed. Ideea Europeană, majoritatea cărților publicate aici sunt scrise de români. happy
Baftă!

26 răspunsuri:
| Musique a răspuns:

Cel mai bine ar fi să te interesezi la o editură ca să fi sigură.
Baftă.

| elena999 explică (pentru Musique):

Multumesc

| Musique a răspuns (pentru elena999):

Cu mare plăcere.

| Wøodenpints a răspuns:

Văd că a devenit o modă printre ăștia de până în 14 ani să scrie cărti și să aibăpretenția să le și publice, ba chiar să scoată bani din ele.
Hai să-ți spun o chestie. În România, există oameni care scriu mult. Care au publicat multe cărți, unele chiar științifice, dar care au scos foarte puțin sau deloc din scris. Dacă vrei să faci, o faci de plăcere. Dacă-ți pui problema "eu cât scot", mai bine te lași de scris.

| elena999 explică (pentru Wøodenpints):

Crede-ma, o fac din placere.E ceea ce mi-am dorit de mica.Eram doar curioasa sa vad cat se castiga happy

| Wøodenpints a răspuns (pentru elena999):

în România, extrem de prost. De aia spun că nu o să scoți mare lucru din asta. Probabil 90% dintre români preferă să dea 10-15 lei pe o șaormă decât pe o carte. Ramura asta a comerțului, literatura, merge din ce în ce mai prost. Unii ncii măcar nu văd rostul publicării unei cărți. Dacă nu se vinde bine, toate cheltuielile le suporți tu, nu editura. Și tot ce primești vor fi 20-30 de exemplare din propria ta carte pe care să le dai cunoscuților.
Ai văzut filmul Filantropica? Să te uiți.

Si daca tot ma pricep, de ce sa nu public? Ce sa fac, sa-mi tin talentul ascuns? Poate nu o sa se vanda, dar macar o sa fiu eu impacata ca nu am pastrat povestea aia pentru mine.Eu la inceput n-am vrut sa o public, dar toti mi-au zis ca daca tot am talent de ce sa nu o fac? Cine stie, poate o sa fie populara.Nu se stie niciodata ce-ti rezerva viata.

O sa ma uit, mersi de raspuns happy.Ai dreptate, asta-i Romania.Din ce in ce mai putin oameni citesc carti, prefera sa stea ore intregi pe facebook sau mai stiu eu pe ce.Eu cunosc colegi care abia pot citi,, Jurnalul unui pusti" laughing. Cred ca daca le dai o carte mai mare lesina laughing.

| Wøodenpints a răspuns (pentru elena999):

Mulți se sperie de orice implică mai mutl de15 rânduri de lectură. Cam cât eticheta de la șampon.

| pastru009 a răspuns (pentru elena999):

Buna.Foarte tari ultimele doua fraze.Imi poti spune si mie te rog frumos cum se numeste cartea si stii tu, scurta prezentare a acesteia?! Te rooog.
Si continua cu scrierea cartilor Elena.Eu compun poezii si compuneri in engleza. Uite un id de al meu: horatiu. dumitru@yahoo.fr
Si asa iti voi cunoaste mai bine creatia/creatiile.P.S. : Si eu tot 14 am.

| elena999 explică (pentru pastru009):

Cartea se numeste,, Drumul spre faima". Este vorba de o fata pe nume Rebeca care se muta din Londra in New York dupa ce parintii ei divorteaza.La inceput este abatuta pentru ca trebuie sa se desparta de prietenii din Londra si de clubul de dans la care era de ani buni.Era foarte trisa pentru ca dansul era viata ei, iar acum ea trebuia sa se desparta de acest hobby.Fiind timida, isi da seama ca nu va mai avea nici un prieten in ultimul ei an de liceu(fata are 17 ani). Ajunsa la noua ei scoala, ea gaseste un anunt pentru inscrieri la clubul de dans al scolii.Merge la auditii, unde reuseste sa intre in la profesionisti.Reuseste sa-si faca o prietena, pe Nathalie, o fata rebela care o invata ce inseamna prietenia adevarata.Peste ceva timp, fetele de la clubul de dans afla ca profesoara lor este grav bolnava si nu mai are mult de trait. Fetele vor trebui sa lasa dusmaniile si invidiile la o parte si sa se alieze pentru a castiga ultimul lor concurs de dans si pentru a o face mandra pe profesoara lor.Rebeca va invata ce inseamna prietenia adevarata, munca in echipa si chiar... iubirea.
Sper ca ti-a placut.

Foarte frumoasa.Ce as vrea si eu un exemplar in acest moment sa ma apuc de citit! Spune care este id-ul tau(de messenger).Te rog frumos.

| elena999 explică (pentru elena999):

Am fost inspirata din filme americane si chiar din viata mea reala.Si eu sunt timida si imi place sa dansez.Tin minte ca prima oara cand am mers la clubul de dans tremuram toata, nu cunosteam pe nimeni laughing.Ma rog, acum am renuntat.Chiar ma regasesc in personajul meu.

| elena999 explică (pentru pastru009):

Va trebui sa mai astepti pana voi publica cartea.Acum o scriu pe calculator.Pana acum am scris-o de mana pe un caiet.Scriam in timpul orelor. Odata, cand altii dadeau test, profa de romana m-a vazut ca scriam si credea ca voiam sa dau copiute laughing. Noroc ca m-au aparat colegii, care stiau despre ce scriam.

Care este id-ul tau Elena?(nu te supara ca intreb, nu musc rolling on the floor)

| anonim_4396 a răspuns (pentru elena999):

...Ceea ce e foarte clişeic.
Mesajul ăsta e şablon. Prietenie adevărată, iubire, bălării.
Tu publică, dacă ai bani. Nu faci decât să te arunci cu capul înainte.

| elena999 explică (pentru anonim_4396):

Asta e.O sa-mi incerc norocul. Poate n-o sa reusesc, asta e.Dar nu cred ca ai un drept sa-mi tai aripile din prima.Sunt tanara, am vise ca orice adolescent.Chiar daca n-o sa mearga eu tot nu ma las de scris.Este un vis de-al meu.Fiecare om are vise. Unele nu se indeplinesc.Eu una o sa risc.

| Duucu a răspuns:

Vorbește cu o editură și îți dau ei informațiile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte putin, in cel mai bun caz poti primi 50% pentru fiecare exemplar vandut

| ALEX2402 a răspuns:

Stiu pe cineva care tot la varsta ta o inceput sa faca carti de poezii si pe o carte faca cam 20 de milioane

| Andrei1112 a răspuns (pentru ALEX2402):

Gata, de azi ma apuc sa scriu carti! laughing

| elena999 explică (pentru ALEX2402):

Eu nu fac poezii, eu sunt cu romanele.Romanul pe care l-am scris acum are vreo 150-170 de pagini.Mersi de raspuns, oricum, m-a ajutat.

| ALEX2402 a răspuns (pentru elena999):

winking

| MauriceCorelli a răspuns:

Nu se castiga bani din scris, puisor. Cel putin nu in Romania. Nici Cartarescu nu prea scoate bani seriosi din scris, ci mai mult din ce mai scrie pe langa literatura.

Ia mai asteapta tu sa treaca vreo 10 ani, scrie ceva serios, ia pe cineva sa-ti traduca intreaga carte sau tradu-ti-o singura si incepe sa cauti prin SUA vreo editura care sa ti-o publice. Acolo se castiga mai bine, mai ales daca scrii ceva care sa prinda la prostime si sa fie lectura usor digerabila, sub-mediocra.

| elena999 explică (pentru MauriceCorelli):

Mersi de sfat happy

| MauriceCorelli a răspuns (pentru elena999):

S-a publicat pana si panarama aia de "Divergent" a Veronica Roth sau cum o chema-o, inseamna ca orice poate fi publicat. Rezum-o in cat mai putine cuvinte, sa vad daca e ceva de capul cartii tale.