Sunt de parere ca 2 serii, respectiv Fundatia - Isaac Asimov si Dune - Frank Herbert.
Am citit SF la greu, tot ce a apărut la Nemira în colecția Nautilus încă din anii '90, sunt multe titluri ți nu știu dacă pot alege, mi s-au părut bune și Dune, și Jocul lui Ender, Vorbitor în numele morților și Xenocid (Orson Scott Card), Neuromantul-William Gibson, Infanteria stelară-Robert A. Heinlein, Operațiunea Haos-Poul Anderson, Caverne de oțel, Soarele gol și Roboții de pe Aurora-Isaac Asimov ori Unde cândva suave păsări cântătoare...-Kate Wilhelm. Până și în cadrul SF-ului există subspecii-space opera, cyberpunk, steampunk, hard, trebuie să încerci mai multe până descoperi ce îți place
Sincer, n-am citit mult SF la viata mea, dar preferata mea a fost seria de carti "Tunele", scrisa de Roderick Gordon & Brian Williamns.
Mai pe scurt: "Will Burrows este un baiat de paisprazece ani, care locuieste in Londra. Are putine lucruri in comun cu restul familiei sale, cu exceptia pasiunii mistuitoare pentru sapaturi, pe care o impartaseste cu tatal sau. Cand acesta dispare brusc, intr-un tunel necunoscut, Will decide sa investigheze disparitia tatalui sau, impreuna cu prietenul lui, Chester. Curand se trezesc in adancul pamantului, unde descopera un secret intunecat si infricosator, un secret care i-ar putea costa chiar viata"
Citatul l-am luat de pe spatele cartii. Este superba. Recomand. Este bine scrisa si actiunea curge perfect printre descrierile artistice.
George R. R. Martin... Regii nisipurilor (1981), este una din povestirile fascinante, care rezista in topul SF-urilor din anii 80! (atentie veti fi afectati emotional!)
Lacramioara7531 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: