| Dariusuu a întrebat:

Care este cel mai special, bun, realist citat dintr-o carte care te-a impresionat?

Aş aprecia dacă aţi scrie şi numele cărţii dacă nu e prea mare deranjul.

Răspuns Câştigător
| cosmina92 a răspuns:

"Te iubesc şi te voi iubi întotdeauna, iar dacă şi după moarte oamenii iubesc, te voi iubi şi eu, şi mai bine cu tine în iad, decât fără tine în Paradis." -Dante
"Avantajul sentimentelor este acela că ne duc pe căi greşite, iar avantajul ştiinţei este acela că nu ţine de sentimente."Oscar Wilde-Portretul lui Dorian Gray

| Dariusuu explică (pentru cosmina92):

Multumesc.

Primul citat din ce carte e? Sau nu e din niciuna?

7 răspunsuri:
| Teardrop a răspuns:

"Nu tot ce-i aur străluceşte
Nu toţi sunt rătăciţi în viaţă.
Ce-i tare nu se învecheşte
Şi rădăcini adânci nu-ngheaţă"
-Stăpânul Inelelor

Chiar dacă versurile se referă la Aragorn, am impresia că descriu perfect lumea din ziua de azi. Oamenii au devenit avari, răi... însă prin versurile astea pot să văd încă faţa frumoasă a umanităţii. Nu toţi sunt răi, nu toţi trăiesc după aceleaşi reguli.

"Ia de exemplu cel mai stupid lucru pe care l-ai făcut...ce-i făcut e bun făcut. E gata. S-a terminat. Putem cu toţii să învăţăm din greşelile noastre, să ne vindecăm rănile şi să mergem mai departe. Dar e mai greu să înveţi să te vindeci şi să mergi mai departe, când ceva nu s-a întâmplat. Un lucru pe care nu-l cunoaştem şi este, aşadar, nedefinit."
-Yes Man
E ceva ce am nevoie să învăţ şi să înţeleg. De fiecare dată când regret ceva, încerc să mă gândesc la citatul ăsta. Nu merge întotdeauna.

Şi mai sunt citate...nu neapărat frumoase, nici realiste, dar care m-au făcut să râd.

"-Pilotul meu întreabă dacă tragi bine.
-Slab, minţise el.
-Pilotul meu a zis că, la sfârşit, să-ţi spun să mergi cu Dumnezeu.
-Şi el... şi tu.
-Din partea mea, înghiţi-te-ar iadu'!
-Ba pe sor-ta!"

"Volta la babord! Mola velastrei şi ţine-o tot aşa. Apoi un strigăt către el în spaniolă: Pupa-l-ai pe dracu în c*r, englezule!
-Mă-ta a fost prima pe acolo, Rodrigues!"
-Shogun

Ce-mi plăcea cel mai mult la ăştia doi (Rodrigues şi Blackthrone) era că, deşi se considerau a fi duşmani, erau un fel de prieteni.

"-Am să ciocănesc în poartă cu căpăţâna ta, Peregrin Took, şi dacă nici asta n-o s-o clintească, iar eu voi fi lăsat în pace, o să caut vorbele magice"
-Stăpânul Inelelor

| Dariusuu explică (pentru Teardrop):

Fabulosssssssssssssssss.

Îţi mulţumesc mult, foarte tari citatele.

| pirla a răspuns:

Cauta citate din,, Romanul adolescentului miop'' de Mircea Eliade.Acolo gasesti citate superbe.

| aida009 a răspuns:

"Un om e nefericit, pentru ca nu stie ca e fericit"-"Demonii" de Dostovieski
"Puterea se naste din putere. O merita doar aceia care au curajul sa se aplece dupa ea si s-o ridice." -"Crima si pedeapsa" Dostovieski

| Dariusuu explică (pentru aida009):

Sunt total de acord!

Chiar aveam nevoie de motivaţie

| milkaCappuccinca a răspuns:

"Dragostea e eterna atita timp cit ea dureaza..."
"Orice femeie vrea sa fie iubita pentru ea insasi, nu fiindca exista iubire pe lume."
"Barbatii sunt in stare sa denegreze si patul, nu numai un sentiment."
"Singurul mod de a scapa de un pacat este sa-l comiti."
- din "Calomnii mitologice" de Octavian Paler
" [...] oricit de multe experiente vei trai, nu vei sti niciodata cite poti indura. Pentru ca oamenii nu isi cunosc limitele"
"Iubire? Avem cit pentru zece vieti... trebuie doar sa ne folosim de ea."
- "Fluturi" de Irina Binder
... si mai am niste citate care imi plac, dar asa din auzite, nu tocmai din carti citite:
"Nu suntem niciodata mai neajutorati si mai nefericiti ca atunci cind pierdem dragostea" (Sigmund Freud)
"Demnitatea e ca si cum ai duce o farfurie pe un virf de deget. Atita esti om cit e plina farfuria." (Ion Druta)
"Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul" (Paulo Coelho)

Întrebări similare