| Niciunnumedeutilizator a întrebat:

Care sunt autorii voștri de ficțiune preferați și cam ce ați citit de ei? Ai mei sunt (în ordine aleatorie):
1. Jules Verne (1828-1905; am citit patru romane ale sale: "O călătorie spre centrul Pământului", "Căpitan la 15 ani", "Ocolul Pământului în 80 de zile" și "Copiii Căpitanului Grant")
2. Alphonse Daudet (1840-1897; am citit romanele "Piciul" și "Tartarin din Tarascon" dar și o culegere de povestiri din el, inclusiv piesa de teatru "Serbarea acoperișurilor", "Prima călătorie, prima minciună", "Frumoasa niverneză" etc.)
3. Ionel Teodoreanu (1897-1954; am citit de el "Ulița copilăriei" și "În casa bunicilor" de el și e autorul meu român preferat, plănuiesc să citesc și "La Medeleni")
4. Ion Luca Caragiale (1852-1912; am citit, pe lângă esențialele "Bubico", "Vizită" și "Dl. Goe", și "Situațiunea", "Groaznica sinucidere de pe Strada Fidelității", "Un pedagog de școală nouă" etc. și pot spune că îl apreciez pentru umorul său și pentru felul în care satirizează lipsa de educație, pompoasele stiluri ale ziariștilor ș.a.m.d. - altă persoană care satirizează foarte bine este poetul Grigore Alexandrescu)
5. Mark Twain (1835-1910; am citit "Prinț și cerșetor" de el, dar plănuiesc să mai citesc de el - eventual "Un yankeu la curtea regelui Arthur")
6. Alexandre Dumas-pére (1802-1870; am citit de el "Cei trei muschetari", carte care mi-a plăcut extrem de mult)
7. Michael Ende (1929-1995; am citit acum câțiva ani "Jim Năsturel" și țin minte că mi-a plăcut foarte tare, așa că-l trec aici, deși nu mai țin minte mare parte din acțiune)
Cam atât îmi vine în minte.

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Jules Verne.
Mark Twain
Hans Christian Andersen
frații Grimm
Goethe

Când eram mic, acum citesc doar psihologie, filozofie

| sabin89 a răspuns:

Nu pot să cred că n-ai citit "Contele de Monte Cristo".

| Niciunnumedeutilizator explică (pentru sabin89):

Am în plan să mă întorc la Alexandre Dumas (tatăl). Mi-a plăcut mult "Cei trei muschetari" și mă gândeam să încerc și "După 20 de ani". Mulțumesc de recomandare!

| J0B0MAT a răspuns:

Pe ficțiune nu cred să îi bată nimeni pe J. R. R Tolkien, J. K. Rowling și G. R. R. Martin.

| DonEduardo a răspuns:

1) Erin Hunter
2) Brandon Mull
3) Rick Riordan

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Edgar Wallace
- Secretul cheii de argint
- Misterul cercului purpuriu

2. Jules Verne
- Cinci săptămâni în balon
- Ocolul Pământului în 80 de zile
- Douăzeci de mii de leghe sub mări

3. I. L Caragiale
- Vizită
- Dl Goe
- O scrisoare pierdută
- O noapte furtunoasă
- Bubico
- Un pedagog de școală nouă
- D-ale carnavalului

| Kamiyashiro a răspuns:

A. E. van Vogt
cel mai tare dupa mine sau pentru mine personal.
cartrea care mi-a placut cel mai mult:
"Magazinul de arme"
si
"Magazinele de arme din Isher"

| PRaPRa a răspuns:

Nu am sa dau exemple de carti, pentru ca unele sunt necitite.
Dar ca autori
-Phillip K Dick
-H.P Lovecraft
-Voltaire
-Jules Verne
-Mark Twain
-George Orwell
-William Golding
-C.S Lewis... Abolition of Man este cea pe care o recomand 100%