Harry Potter.Am citit toate cartile dn aceasta serie si mi s-au parut super.Narnia mai e de fictiune, dar mie nu mi-a placut deloc.Depinde si de gusturi.))
"Anna Karenina"
"Lupul de stepă"
"Marile speranțe"
"Pe aripile vântului"
"La răscruce de vânturi"
"Pacientul Englez"
"Plânsul lui Nietzsche"
Le-am citit și pe astea dar nu le-aș reciti, Dostoievski e puțin greoi în exprimare pentru gusturile mele, nu aș numi relaxantă lectura cărților lui.
Cu literatura universală sunt destul de familiarizat, am avut la dispoziție 3 ani de facultate în care le-am citit și răscitit. De la Chaucer, Corneille până la Balzac și Sartre. Caut ceva ce să mă relaxeze nu să-mi pună mintea la contribuție. Ceva light dar cu fir narativ interesant.
Atunci când citesc o carte, indiferent de cât de ușoară sau greoaie e lectura, mă relaxez instant, lăsând la o parte toate stările prin care mă face să trec.
Acum, gândindu-mă la niște lecturi mai ușoară, aș spune "Cavalerul celor șapte regate"( cu o sută de ani înainte de Urzeala Tronurilor ), "Black Beauty" sau ceva de la Jules Verne.
Mda, ceva în genul ăsta vreau. Din păcate le-am citit și pe astea. Dezavantajul de a fi iubitor de cărți e că tot timpul pare că le-ai citit deja pe cele mai bune. Asta până dai de altele...
Buna!
Iti recomand urmatoarele carti de fictiune:
1.Harry Potter(este o super colectie de 7 carti)
2.Nepotul magicianului(are 2 volume)
3.Frankenstein
4.Fablehaven de Brandon Mull(primele 2 volume sunt in limba romana restul in engleza, oricum merita citita intreaga serie)
5.Hotul Fulgerului de Rick Riordan
6.Tobie Lolness scrisa de Timothee de Fombelle
Interesant, dintre astea nepotul magicianului nu am citit-o S-ar putea să fie cartea de care am nevoie
VasileEmilia întreabă:
Roxanabuiltforsin întreabă: