| ILoveYouAlexC a întrebat:

Care sunt cele mai frumoase poezii de dragoste din lirica noastra? Multumesc anticipat! ^^ >- Fundita

Răspuns Câştigător
| unangeaveccoeurcasse a răspuns:

Eu le ador pe cele ale lui blaga-leoaica tanara, iubirea,izvorul noptii, si nichita stanescu-a mea, basorelief cu indragostiti, chiar daca sunt ceva mai profunde, apoi, minulescu, ce faci tu, moartea amantilor-(nu stiu daca e chiar o poezie de dragoste, dar eu o ador!), adrian paunescu-nebun de albalb si negru, o iubesc pe alba ca zapada, chiar si -sau poate mai ales eminescu... nu stiu daca mai e nevoie dsa-tj spun care, dar eu pur si simplu ador poezia,, prin nopti tacute...

3 răspunsuri:
| Euletitia a răspuns:

Buna! Cred ca poeziile de dragoste cele mai frumoase ale literaturii romane raman cele ale lui Mihai Eminescu...ce poezie de dragoste poate fi mai frumoasa decat una romantica, a marelui nostru poet? "Lacul", "Sara pe deal", "pe langa plopii fara sot", "Craiasa din povesti", "Dorinta", "Floare albastra", "Atat de frageda", "Venere si madona" sau chiar "LuceafaruL', toate redau sublimul si profundul sentiment. Mia imi plac si romantelelui Minulescu, sugestii ale iubirii dezolante si obositoare, tradate si ranite, dar si "decembre", scrisade Bacovia (una dintre putinele poezii simboliste autentice pe tema iubirii) sau poeziile moderne ale lui Blaga ("Izvorul noptii") sau neomoderniste ale lui Nichita Stanescu (:Leoaica tanara, iubirea", "Poveste sentimentala" etc). Lectura placuta orice ai alege!

| AndreeaShrott a răspuns:

Nu prea stiu...

| Florentin98 a răspuns:

Lucian blaga!