Nu stiu care sunt cele mai grele, dar stiu care nu-mi plac.Iar aici intra cele scrise de Eminescu, N.Stanescu si Cartarescu(la nivel de poeti romani).Nu pot sa le inghit.
Din tot ce-am citit pana acum, mi-a placut cel mai mult Bacovia, E.A.Poe si Rimbaud.
Poetii preferati din literatura romana sunt Mihai Eminescu si Nichita Stanescu. Mai imi plac insa si unele poezii ale lui Minulescu, Bacovia, Macedonski(rondelurile), Vasile Alecsandri(pastelurile) si Ion Barbu (poezia ermetica: "Joc secund'', "Uvedenrode'', ''Ritmuri pentru nuntile necesare'', ''Timbrul'' etc).
Din literatura universala am citit cu multa placer poeziile lui Goethe, Schiller, Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Puskin
Pacea lumii, Vorbe cu Tâlc, Neamului Valah Strigare, Cărbunii, Dorinţa(ti-o recomand), Părăsit.
Personal mi-a placut foarte mult simbolismul, respectiv poeziile lui Bacovia pentru ca mi se pare genial cum sunt prezentate starile interioare ale eului poetic, angoasa existentiala si e mai greu de inteles decat alti poeti ca de pilda Eminescu care e pe intelesul oricarui cititor.
AlinutzaRouz întreabă:
anonim_4396 întreabă: