| LisaJulie a întrebat:

Care sunt cele top zece carti / serii de citit intr-o viața in opinia voastră?

16 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Care sunt cele top zece carti ...de citit intr-o viața?"

ințeleg că te incadrezi aici

https://www.tpu.ro/......r-o-carte/

si prin urmare e o intrebare jenantă, vrei intr-un final să te apuci de citit și nu știi ce?

| LisaJulie explică (pentru sierra1):

Drăguțo, dacă tu nu înțelegi ce am scris eu și dai dovada de prostie atunci nu mai spune nimic, eu am întrebat în opinia fiecăruia care sunt cele top 10 carti! Nu ca nu am citit o carte!

| CyberDune28 a răspuns:

Stephen Hawking, Răspunsuri scurte la marile întrebări

| gabicoo a răspuns:

Dacă ești pasionata de istorie - îți recomand cele zece volume din Tratatul de istorie a PDL. Nu glumesc.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Asimov, Niven, Herbert. Nu ma complic cu recomandari punctuale. TOT.

| sierra1 a răspuns (pentru LisaJulie):

"| LisaJulie: dai dovada de prostie "

micuță (la capitolul cărti citite) lisa, tu iar mă confunzi cu mă-ta!

| KilljoyIdiot a răspuns:

Salut!

Din punctul meu de vedere, "Mândrie și prejudecată", de Jane Austen, este unul dintre romanele pe care toată lumea ar trebui să le citească măcar odată în viață. La fel și "Jurnalul Annei Frank", fiindcă cei ce nu știu istoria riscă să o repete! În plus, Anne era o tânără foarte inteligentă, cu un stil aparte de a scrie, și aș putea spune că m-am regăsit în multe din lucrurile pe care le-a spus (sau mai degrabă scris).

O altă carte care m-a marcat a fost "Scandalul", de Fredrik Backman, deoarece prezintă atât de bine atitudinea societății față de victimele violului, în special atunci când violatorul este o persoană ce provine dintr-o familie influentă, cu "un viitor promițător". De fapt, întreaga serie e incredibilă, deci o recomand cu cel mai mare drag! E sfâșietoare, într-adevăr, dar absolut minunată! (și, între noi fie vorba, toate cărțile domnului Backman merită citite, modul în care abordează problemele vieții e pur și simplu superb).

De la Stephen King, mi-a plăcut enorm "Culoarul Morții". Nu o să intru prea mult în detalii aici, dar finalul m-a surprins și mi-a demonstrat din nou că, de cele mai multe ori, adevărații monștrii sunt chiar oamenii - de altfel, această idee apare în foarte multe cărți ale autorului!

Un alt roman esențial ar fi "Hoțul de Cărți", de Markus Zusak. Din nou, nu voi detalia, însă ador modul în care a fost scrisă și faptul că naratorul este chiar moartea.

Aș recomanda și cartea "1984", de George Orwell, deoarece evidențiază clar ce se întâmplă atunci când oamenii se lasă dominați de guvern și refuză să se opună abuzurilor acestuia. Modul în care "Fratele mai mare" (adică Guvernul) supraveghea totul e atât fascinant, cât și înfiorător, când mă gândesc că s-ar putea ca și noi să ajungem așa.

Fiindcă tot am menționat "1984", o să vorbesc un pic și despre "Little Brother", de Cory Doctorow. Nu am gasit-o decât în engleză, dar mi se pare foarte bine scrisă, iar povestea m-a captivat de la primele capitole. Pe scurt, este vorba despre un adolescent (Marcus), ce trăiește într-o America oarecum distopică, cu o mulțime de camere care monitorizează totul. Într-o zi, el chiulește de la lecții cu cel mai bun prieten pentru a se întâlni cu alți amici (în cadrul unui ARG in viața reală). Din păcate, fiind în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, el devine martorul unui atac terorist. El este arestat pe motiv că "ar fi un terorist" și tratat ca atare (deși era clar că era doar un adolescent inofensiv). După ce este umilit în feluri groaznice, Marcus este eliberat, dar realizează că prietenul său cel mai bun încă era arestat. Deoarece îi era frică să vorbească despre abuzul la care a fost supus, temându-se să nu fie arestat iar, tânărul se decide să încerce de unul singur să expună DHS-ul. Știu că pare mult, dar chestiunile acestea apar în primele capitole, și se întâmplă MULT mai multe lucruri de aici! laughing

Deși mai am alte cărți în minte, văd că am scris prea mult deja, așadar mă voi opri aici. Dacă mai doriți recomandări, îmi puteți cere oricând!

Toate cele bune! happy

| KilljoyIdiot a răspuns (pentru KilljoyIdiot):

Voiam să spun " o dată în viață", îmi cer scuze!

Numai aberații ai scris

| sierra1 a răspuns (pentru KilljoyIdiot):

Dacă răspunsul e al tău in totalitate, apreciez dar te adresezi unei analfabete care NU A CITIT NICIODATĂ VREO CARTE

https://www.tpu.ro/......r-o-carte/

care nu pricepe nimic decât (poate!) ceea ce scrie pe sulurile de hârtie igienică.

" LisaJulie: Nu ca nu am citit o carte! "

probă de aberație e și exprimare de mai sus dar nici măcar asta nu o ințelegi!

... deh dacă n-ai citit la viața ta nimic!

Acum chiar ca ai prostie în cap dacă nu pricepi nici măcar ce am scris

" LisaJulie explică: Acum chiar ca ai prostie în cap "

cum mai spuneam, mă confunzi cu mă-ta (de remarcat și cratima!)

Nu mai face pe deșteapta degeaba! Oricum nici nu cred ca ești tu, este un cont fals

| LisaJulie explică (pentru KilljoyIdiot):

Nu este întreaga la cap! Are probleme psihice și nu înțelege ce am întrebat! Nu l baga în seama

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Cam toti autorii studiati la scoala.
Autorii romani. In primul rand pentru noi. Eminescu, nu doar poezia.

Sienkiewicz - subiecte istorice foarte diverse. Sienkiewicz a scris intr-o perioada cand Polonia nici macar nu era pe harta lumii. Merita citit, mai ales in adolescenta.

Iulian - Gore Vidal

Al. Mitru - Legendele Olimpului, Basmele romanilor, Din marile legende ale lumii.
Consider lucrarile lui lectura obligatorie. Nu te poti numi OM fara sa stii cate ceva despre credintele si legendele popoarelor lumii.

Întrebări similare