Un adult nu-si pierde niciodata sufletul de copil. Eu cred ca poti citi orice carte din categoria Copii&Tineri la orice varsta. Unele opere ti se vor parea puerile, insa in altele, te poti regasi cu usurinta intr-o anumita atmosfera sau timpuri ori personaje. Cred ca Jules Verne a scris pentru toate varstele. Elibereaza-te de minte si deschide-ti sufletul.
Cartile pentru copii sunt utile pentru adulti deoarece cuprind anumite suptilitati, mesaje pe care un copil nu le-ar intelege
La orice varsta poti citi orice carte. Nu exista limita. Asta da, nu recomand unui copil cartile Fifty Shades of Gray.
Nu prea le am cu cartile, dar am inceput sa citesc 20.000 de leghe sub mari si pog sa zic ca Jules Verne a avut un limbaj foarte elaborat si un copil nu cred ca l-ar intelege. Am vazut ca unele din cartile lui sunt incadrate la categoria 10-12 ani, dar mi se pare cam putin. Deci, nu, Jules Verne nu a scris carti pentru copii, bine depinde ce intelegi prin copii. Adica un copil de 14 ani ar intelege cartile lui...