O carte de 500 de pagini inseamna ca are 250 file cam in termen de 20-24 de ore o citeam in tinerete (nu era TV, nu era smartphone, nu era PC). Astazi poate intr-o saptamana sau doua! In fapt nu mai citesc carti, asta e! Mai citesc pe net.
Eu citesc aproximativ 100 pagini pe zi, cand imi permite timpul (weekend).
Dar pentru asta trebuie sa imi placa.
Uneori 5 minute, alte ori cateva zile, depinde cat de buna e cartea... nu citesc ca altii sute de mii de carti pe an sa ma laud, citesc ca sa raman cu o invatatura importanta, cartile sunt foarte importante.
Cum naiba 5 minute?
5 minute ca nu o mai citesc.
La ritmul si timpul meu, presupunand ca ma si captiveaza cartea sau trebuie sa o citesc, cam 5 zile.
Daca e buna carteasi am timp, o saptamana! Insa mie mi-e cam greu sa spun tinand cont de faptul ca eu mai mereu citesc 2 carti in acelasi timp!
De ce te complici? Că nu mai ti minte nimic, o să le încurci.
Fac asta de mai bine de 2 ani si nu am incurcat nimic niciodata! Fac asta pentru ca am carti pe care trebuie sa le citesc obligatoriu, pentru scoala, si carti care imi plac mie!
Aa. Eu le-aș încurca. Mie nu îmi place să citesc, dar tot așa obligatoriu. Acum am terminat Maitreyi și mi-a luat vreo 2 săptămâni. Acum, ar trebui să trec la,, Harap Alb", dar o să o uit pe aceasta... complicat
A, am inteles! Bafta, ce pot sa spun?
Bună!
Sunt un mare iubitor de cărți. Citesc minim 50 de pagini pe zi, chiar dacă îmi place cartea sau nu. Mereu oamenii mă întreabă cum de reușesc să citesc o carte care nu îmi place. E simplu. Nu citesc cartea respectivă pentru poveste, ci pentru a analiza modul de scriere al autorului. Îmi place să compar stilurile autorilor care nu îmi plac și să văd exact cât de mult se diferențiază unul de altul. Spre exemplu, unul poate folosește mai multe adverbe. Altul folosește subiectul neexprimat. Sau poate că, cine știe, autorul folosește prea multe linii de dialog. Sau prea multă descriere.
Da, cărțile care îmi plac le citesc pentru poveste, personaje etc. Dar cărțile care nu îmi plac le citesc la un nivel de analiză structurală.
Frumos! Mie îmi place mult stilul lui Eliade
Fiecare are propriul ritm.
Mie, de exemplu daca imi place o pot termina si in 2-3 zile.
Dar daca e una care nu imi place dar sunt obligata sa o citesc o citesc in 2-3 saptamani.
Dacă e interesanta, aproximativ 5 zile, dar dacă e plictisitoare undeva la 2 saptamani
Depinde, daca imi place carte, in aproximativ 5 zile, dar daca e plictisitoare pot sta sa o citesc si pana la 10 sau 12 zile
AvalohAlyn întreabă:
anonim_4396 întreabă: