| LegionarulRoman a întrebat:

Cate carti de importanta mare(fundamentale) ai citit(dai si titlurile si zi de ce)? Care carti te-au facut sa plangi(de ce)? Carte preferata(de ce).Ce aveti in plan sa cititi in vacanta de iarna? Vreau mai ales parerile celor de la gimnaziu pana la liceu.

15 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Carte preferata : Shogun

Nu m-a facut niciuna sa plang

| MitroKta a răspuns (pentru Cosmin86):

Shogun se termina destul de trist; nu era deloc din cale-afara sa versi cateva lacrimi laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru MitroKta):

Daca esti fata sau mai sensibil. Nu m-a impresionat prea mult cum a murit Mariko sau ce scrisoare i-a lasat.

M-a impresionat in schimb gandirea lui Toranaga si cum stia sa-i manipuleze pe toti happy

| MitroKta a răspuns (pentru Cosmin86):

Intr-adevar. era mare mester. In legatura cu rasu-plansu' cand citesc carti, atunci cand ma implic emtional citind o carte, ma identific cu personajul principal de obicei si evenimentele prin care trece, au un impact mult mai mare asupra mea. Asa sunt eu straight face si nu pot citi citi o carte la modul pasiv. Si sunt baiat.

| LegionarulRoman explică (pentru MitroKta):

Si eu. Cand am citit Contele de Monte _Cristo am plans in volumul al treilea, aproape tot volumul happy, insa mai ales in pasajele cu Mercedes.

| MitroKta a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Mie mi-ar fi placut mai mult sa se impace cu mercedes, dar mi-a convenit si asa. Din cate am inteles mai exista niste carti care sunt in continuarea acesteia dar nu mai stiu cum le zice, si nici nu le-am gasit, atunci cand le-am cautat.

Si eu, insa muream cand vedeam cat de incapatanata e, desi nici contele dupa parerea mea nu putea sa o iubeasca ca altadata.Macar a ramas cu una mai tanara happy. ORicum, mesajul cartii e ca razbunarea nu o sa-ti aduca fericire niciodata, ci mai multa tristete.

Nici el nu era prea batran. si e prezentat drept foarte frumos la varsta lui. in plus fata cu care s-a "ales" ca sa te citez, a dezvoltat o atractie aproape normala fata de el, cel care a salvat-o de la o viata de sclav.

| MitroKta a răspuns:

N-as putea sa zic cate, dar pot sa enumer cateva titluri care merita sa fie citite:
anna karenina, pe aripile vantului, mizerabilii, marile sperante, moby dick; autohtone: fratii jderi, ion, morometii, mara, maitreyi etc. Sunt putine carti pe care le poti considera cu adevarat importante, ca asa sunt multe altele: crima si pedeapsa, fratii karamazov, elevul dima dintr-a saptea, invitatie la vals, rosu si negru, aproape toate romanele de dumas, printre care contele de montecristo si regina margeurite, majoritatea cartilor de j f cooper, toate cartile lui jules verne, cartile lui ioan dan, mai recent viata lui pi de yann martel etc etc etc. Multe nu-mi vin in minte acum. Imi cer scuze, n-am avut nici o ordine, pur si simplu asa cum mi le-am amintit. Singura anna karenina e oarecum intentionat in varf, merita.

Cei care citesc Dostoievski se pot considera deja cu mult peste media actuala.Cartile mele preferate (de pana acum) sunt Winnetou si Contele de Monte Cristo(la care am si plans la volumul al treilea-de emotie happy ). Am mai plans la Colt Alb si Singur pe lume. Mai am o multime de carti de citit ca sa va ajung.

P.S: pentru cei care nu ati citit va recomand Karl May,Testamentul incasului,Winnetou si Old Surehand, si carte Calaretul fara cap-de Mayne Reid(daca nu ma insel); de altfel recomand si carti de Eliade : Romanul adolescentului miop, Maytrei, Huliganii, Drumul din rai etc

Intr-adevar, de calaretul fara cap uitasem- merita citita; si celelalte pe care le-ai enumerat sunt numai una si una; si mai este tot in genul celor de karl may dar nu mai stiu sigur daca tot de el sau de james fenimore cooper- ultimul mohican- s-a facut si film dupa ea.

Winnetou m-a impresinat in mod special.M-a impresionat in special gandire celor 2:Winnetou si Old Shatterhand. E o carte in care se vorbeste foarte mult de moralitate.PErsonajele "incearca" sa-ti activeze constiinta si sa devii un om mai bun.

| MitroKta a răspuns:

P.S. Intr-adevar plangi cand citesti pe aripile vantului mai ales cand moare fetita aia. Cat despre invitatie la vals m-a oficat atat de tare baiatul ala care nu stie ce vrea ca am abandonat-o.

| Valentinasofi a răspuns:

Una din cartile pe care le-am citit si mi-a placut foarte mult la care am si plins (insa eu am citit destul de multe) este ''pe aripile vintului'' de margaret mitchell; alta carte este ''dama cu camelii'' de alexandre dumas fiul......mai am citeva daca pe acestea le-ai citit intreaba-ma ......succes la citit sper sa-ti placa.

| NoNameW a răspuns:

Ion Liviu Rebreanu e destul de frumoasa