560 pg.
Este cartea mea preferata. am citit-o si am vazut filmul de nu stiu cite ori si sincer nu-mi vine sa ma mai apuc de alta carte pentru ca nu stiu daca o sa ma tina legata ca aceasta. mi-au placut toate fazele prin care a trecut jane si mi-am dat seama ca anduranta si munca te fac mai puternic iar nevoia continua de provocari te fac sa simti ca traiesti. mi-a placut mult si convingerea ei de a nu se transforma intr-o amanta care pina la urma va fi desconsiderata in ciuda promisiunilor ca acest lucru nu se va intimpla. ar fi multe de spus. si varianta aceea de film cu toby stevens este exceptionala. acest actor a fost singurul care s-a apropiat cel mai mult de personajul,, domnul rochester,,(am vazut toate variantele). in fine este o carte din care ai multe de invatat.
Eu am vazut filmul si e superb
Cartea nu am citit-o.dar daca filmul e facut dupa ea inseamna ca e frumoasa.
Buna! Am citit Jane Eyre acumvreo doi ani si saptamana trecuta am reciti-o. Eu am acrtea intr-un format mic, fiind structurata in doua volume si are in jur de 600 de pagini in total. e un roman superb, cu un stil unic si cu happy-end, o capodopera a literaturii engleze si universale. este una din cartile ekle preferate si iti recomand sa o citesti si tu. eu am citit si celelalte carti ale surorilor Bronte si toatesunt foarte bune, insa aceasta e cea mai buna, parerea mea. Daca iti va placea stilul din "Jane Eyre", poti citi si :"La arscruce de vanturi"-Emily Bronte, "Agnes Grey" -Anne Bronte, "necunoscuta de la Wildfell Hall"-Anne Bronte(o carte superba), "Profesorul"-Charlotte Bronte. Ar mai fi doua opere ale luiCharlotte Bronte, "Shirley" si "Villette", dar din pacate eu nu le-am gasit si am inteles ca nu se prea mai editeazza la noi, insa daca imi vor pica vreodata in mana nu voi ezita sa le citesc. Ador literatura clasxica engleza si cu precadere romanele surorilor Bronte!
Daca e fata,nu, ca voi, cand sunteti mici si fara minte, numai la dejectii literare va sta gandul, in general.
A zis cel caruia i-am dat reply ca n-ai sa regreti,daca vei citi Jane Eyre.E carte pentru fetiscane,ca toate cartile lui Jane Austen, poluare pe ridicol de multe pagini, acelasi tipar, acelasi strat, acelasi substrat.Astea-s carti pentru neinitiati.Le-am citit si eu, din masochism.
anapatrascu întreabă: