Nu mai imi raspundeti cu linkuri de wikipedia, aia poate sa faca oricine.
Nu mai spune! Si crezi ca-ti spuneam altceva decat ce scrie acolo?
De altfel TPU nu este motor de cautare, de ce nu intrebi batranul Google? Ai mai multe sanse sa gasesti ce iti trebuie si nici sa te imbufnezi ca-ti da X linkuri de Wiki Dar e greu, ca multi vad ca faceti confuzia asta... mult prea multi.
Daca voiam sa citesc de pe Wikipedia o faceam fara sa intreb pe TPU.
Dar tu nu stii cate tipuri de rima exista? Poti cauta si tu. Ca tot te deranjeaza linkurile.
Daca nu stii sa raspunzi, nu raspunzi.E simplu.
Cu intrebarile de aici incerc, atat sa aflu lucruri noi, cat si sa starnesc o conversatie sau sa testez cunostintele altora, sa ne educam de pe wikipedia e calea cea mai usoara.
Nu o lua personal, ca doar esti impersonal
Nu vad unde vrei tu sa duci cu banalitati de clasele primare, har bine, brava, sa speram ca se mai educa si internetul... pacat ca nu se educa pentru ce le trebuie acum.
Iar tu cand pui asemenea intrebari de doi bani, poti cauta si singur. Simplu.
Banalitati de clasele primare, da, vad cum ai avut nevoie de wikipedia sa raspunzi.
De doi bani e atitudinea unora de pe aici.
Si nu te-ai gandit ca mi-era lene sa mi le-amintesc, nu?
De asemenea, si tu ai nevoie de noi sa-ti raspundem, deci suntem chit
Eu nu raspund niciodata altora prin linkuri, ca nu suntem roboti sa ne adresam prin linkuri sau 0101101001.
Ma obosesc sa dau macar un copy-paste la text in cel mai rau caz, daca nu am idee sa raspund sau imi e lene. Poate la o intrebare raspunsul sa fie de cateva cuvinte din pagina aia de wikipedia sau de orice alt site.In fine, nu are importanta, fiecare cum considera ca trebuie sa raspunda.
Ok. Esti un exemplu clar.
O să ți le spun pe cele pe care mi le amintesc, dacă mai sunt sper să completeze alții.
Rimă împerechiată, 1 rimează cu 2 și 3 cu 4. Rimă încrucișată, 1 cu 3 și 2 cu 4. Rimă îmbrățișată, 1 rimează cu 4 și 2 cu 3. Monorima, toate versurile din strofă rimează.
Aș mai adăuga rima neregulată. Când, de exemplu 1 și 3 rimează, dar 2 și 4 nu rimează. De asemenea se mai întâlnesc uneori la sfârșitul unei strofe cu monorimă, câteva versuri care fie nu rimează, fie nu rimează cu cele de dinainte. Ceea ce a spus mastodont e corect Aș mai menționa o tehnică, aceea de a se utiliza mai multe tipuri de rimă într-o poezie. Nu e un alt tip de rimă în sine, dar presupune că de exemplu ai o strofă cu rimă încrucișată, apoi ai 2 versuri care rimează între ele(monorimă, practic) iar apoi treci la următoarea strofă la rimă îmbrățișată sau chiar monorimă. Această tehnică merită menționată, în lumina faptului că majoritatea poeziilor au același tip de rimă de-a lungul întregii compoziții.
Apoi, mai este o altă clasificare a rimelor, în funcție de potrivirea lor. Luăm de exemplu cuvântul "inteligent", o rimă de Gradul 1, adică de maximă potrivire, ar putea fi cuvântul "exigent". Având ultima silabă identică, cât și litera de dinainte.
La Gradul 2 găsim cuvinte precum "divergent" sau "urgent", având ultima silabă identică.
Gradul 3 este locul cuvintelor precum "element", "influent", unde vorbim deja doar de litere identice, nu silabe întregi.
În fine, cea mai slabă potrivire o are Gradul 4, unde intră chiar și "cuvânt" sau "argint", fiind identic doar acel "nt".
Am verificat acestea cu ajutorul Rimeaza.ro.
Desigur, recomandată este utilizarea cuvintelor cu un grad cât mai ridicat de potrivire, dând un sunet mai duios.
Unde nu rimeaza stiu ca se numeste rima alba.
Au aceeasi tehnica pentru ca suna ciudat daca schimbi tehnica la fiecare strofa, banuiesc.Inteligent are 4 silabe, exigent 3, conteaza si nr silabelor zic eu, deci mai potrivit pentru gradul 1 pentru inteligent ar fi un 'fosforescent'.
Conteaza foarte mult si pronuntia,atunci cand reciti,daca zici argint normal cum se pronunta nu prea rimeaza cu inteligent, dar daca pronunti argint accentul pe a si nu pe i, rimeaza, suna ceva de genul 'argent', deci conteaza si pronuntia.
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: