Tata bogat, tata sarac (te ajuta sa-ti gestionezi banii cum trebuie )
Personalitate plus de Florence Littauer ( Te ajuta sa-i intelegi pe cei din jurul tau si pe tine insuti )
Sunt doua carti de baza pentru fundatia ta ca persoana.
Si cum chestiile astea nu se invata nici acasa si nici la scoala, e important sa le citesti din timp. Desi ar trebui sa fie in programa scolara, dar na, Romanica.
Nu stiu daca e vreo carte pe care ar trebui sa o citeasca toata lumea, dar as recomanda texte religioase din mai multe religii (Biblia, Coranul, Tao Te Ching, Bhagavad Gita, etc.), orice de Nassim Taleb, Gabor Mate si Viktor Frankl.
E complicat sa creezi o astfel de lista. Cititul se invata - nu ma refer la litere si cuvinte - ma refer la activitate, deprindere. De exemplu "Demonii" de Dostoievski -daca o dai cuiva care nu citeste decat subtitrari la filme te asigur ca renunta dupa 20 de pagini maxim.
O scurtă istorie a timpului de Stephen hawkings,
Anti Oedipus și 1000 de platouri de Gilles Deleuze si Felix Guattari,
Torah, Biblia și Coranul
Frații Kamarasov si Insemnări din subterana de Dostoievski.
12 reguli și Dincolo de Ordine de Jordan Peterson
The life and death of democracy de John Keane
Sunt tare curios de ce crezi ca "Anti Oedipus" ar trebui citita de toti. Pe langa ca e monstruos de dificila de inteles, nici nu ii vad neaparat relevanta in viata tuturor.
Cu celelalte sunt complet de acord!
Pe scurt, cele doua volume de Deleuze si Guattari iti ofera noi perspective asupra felului in care conceptele (la modul foarte abstract dar si din diverse domenii) sunt formate, hibridizate, negociate, etc. Miza lor este sa expuna diverse feluri in care ne putem gandi
Pietrovski întreabă:
Numepublicuserneim întreabă: