Daca iti plac romanele politiste ( mie una imi plac foarte mult) le-as recomanda pe cele cu Sherlock Holmes scrise de Sir Arthur Conan Doyle.
Cum ar fi Aventurile lui Sherlock Holmes, Memoriile lui Sherlock Holmes, Aventura bandei patate, Un studiu in rosu, Cainele din Baskerville etc.
De asemenea cele din seriile cu Hercule Poirot si Miss Jane Marple de Aghata Christie. Sunt si ele foarte interesante.
De exemplu : Crima din Orient Express, Ucigasul ABC, Nemesis, Triunghiul Etern, Misterioasa Afacere de la Styles etc. (sincer mie imi plac mai mult cele cu Sherlock
Stephen King - Shining
Stephen King - Casa intunericului
Stephen King - Misery
Stephen king - Pitolarul
Stephen Hawking - Scurta Istorie A Timpului
Stephen King - Capcana pentru vise
Stephen King - Dolores Cailbrone
Stephen King - SAlem's Lot
Stephen King - Talismanul
Stephen King - Misterul Regelui
Rant,Supravietuitor,Snuff,Sufocare,Fight Club, Cantec de Leagan-Chuck Palahniuk
Iubitul virtual, Chimie perfecta (1, 2,3),Fantomele ne stiu toate secretele, Jocurile Foamei, Jurnalele lui Stephan.
Si titlurie si continutul cartilor.Am citit 3 carti de-ale Agathei Chriestie (de-a dreptul geniale), dar am zis sa mai schimb regimul.
P.S. Fac bine, mi-e dor sa vorbesc cu tine Tu ce mai faci? :*
"Portretul lui Dorian Gray" - Oscar Wilde
"Golful francezului" - Daphne du Maurier
"Misterul camerei galbene" - Gaston Leroux
"Proscrisul" - Sadie Jones
"Interviu cu un vampir" - Anne Rice
"Omul invizibil" - Herbert George Wells
"Cartile pe masa" - Agatha Christie
"Singur pe lume" - Hector Malot
"Elevul Dima dintr-a saptea" - Mihail Drumes
Am terminat chiar ieri Crima din Orient Express si e chiar interesanta.Mersi de idee, o sa șe caut si pe cele cu Sherlock Holmes
Agatha Christie - Zece negri mititei, de asemenea, foarte interesanta. Merita citita!
Pai, in afara de cartile Agathei mie mi-au mai placut si "Maitreyi" de Mircea Eliade, "In fata steagului" de Jules Verne, "Ocolul Pamantului in 80 de zile" tot de Jules Verne
Bine si eu...ma bucur ca nu m-ai uitat
Maitreyi am citit-o de trei ori, dar nu am citit nici o carte de-a lui Jules Verne
Nee, cum sa te uit?
De trei ori? Cat de mult mi-ar placea o carte as innebuni daca as citi-o de 3 ori
Ma gandeam si eu...te pup:*
Inca un lucru in comun
Ce noroc pe capu' tau ca m-ai gasit pe mine de ti-am zis de carte
Exact! Pe bune e atat de interesanta, ca si Crima din Orient Express si din cate vad(ca acum am inceput sa citesc) la fel de ingenioasa ca " Craciunul lui Poirot".
Mare noroc
De trei ori, nici mie nu-mi vine sa cred dar asa am facut.Am citit-o cand eram mica si nu am inteles nimic, apoi am citit-o in timpul anului scolar(clasa 9)si acum am rerecitit-o ca aveam nevoie sa tin minte amanunte si aia.
Te pup si eu :* :*
Spulberă-mă, de Tahereh Mafi
Drumul, de Cormac McCarty
seria Altfel De Îngeri, de Lili St. Crow
Orbitor. Aripa stanga (Mircea Cartarescu);
Din Nostalgia vad ca ai citit/urmeaza sa citesti ce e esential (REM si Gemenii);
Huliganii si Noaptea de Sanziene de Eliade;
Daca stii franceza bine iti recomand sincer Les allumettes suedoises si Trois sucettes a la menthe (e posibil sa fi stalcit vreun titlu) de Robert Sabatier. Traduse nu cred ca sunt, desi ar fi meritat;
Personal mi-a placut si Gradina de arama de Simon Vestdijk - poate si pentru ca mi-a deschis drumul in lectura. De cumparat poate doar sa o gasesti la un anticariat, dar la biblioteca ar trebui sa o aibe.
Bine sunt multe, dar am incercat sa fiu concis. Spui ca ai citit Prins? Am lasat-o pe la pagina 200, devenea mai interesanta in continuare?
Da,Prins chiar mi-a placut.Ai ajuns sa citesti despre goana aceea a inginerului prin oras cand a vazut un om mort? Mi se pare a fi semnificativa...
Multumesc de idei! Huliganii am citit-o (de fapt Huliganii e continuarea la Intoarcerea din rai) caci imi place mult cum scrie Eliade.De alea in franceza nu am auzit.
Am ajuns si am trecut de partea aia. Din ce imi amintesc, ultimele pagini citite erau cu inginerul tinandu-i un monolog lui Bibi, care il privea cam speriat. De Petru Popescu mai am si Dulce ca mierea e glontul patriei, dar inca n-am apucat sa pun mana pe ea. Ma bat cu Ulise de James Joyce in momentul asta.
Eliade e unul din autorii carora imi e mai usor sa le enumar cartile necitite, pentru ca sunt mai putine , deci crede-ma ca stiu ce spui.
Iar alea in franceza... am gasit un pasaj in manualul de franceza care m-a impresionat (era din Trois sucettes a la menthe) si am cautat de cum am ajuns acasa informatii despre autor si roman. Am aflat ca e o serie intreaga a romanelor lui Olivier, protagonistul, foarte bine primite de public, foarte bine scrise, dar fara vreun aspect inovator/revolutionar pentru literatura acelui timp - deci fara succes rasunator la critica.
Dar daca nu ai citit Noaptea de Sanziene, trebuie sa pui neaparat mana pe ea . Nici nu stii ce pierzi.
Asa o sa fac in privinta Noptii de Sanziene, doar ca momentan mi-am facut o provizie de la biblioteca cu Fratii Karamazov, Craciunul lui Poirot si ceva teatru de Camil Petrescu ca-mi trebuie pentru scaoala. Noapte de Sanziene are doua volume daca nu ma insel, nu?
Ai citit Oceanografie de Eliade? E superba!
N-am citit si desi intentionam sa o cumpar, nu mi-au mai ajuns banii. Am luat Nostalgia originilor in schimb. Intr-adevar - doua, si chiar daca o sa-ti placa mult romanul pe parcurs (cum mi-a placut si mie, de altfel), odata ajuns la sfarsit, totul capata de doua ori mai mult sens. Stia bine ce spune cand a declarat ca e capodopera sa literara .
Tot Eliade a scris " Nostalgia originilor"? Poate tu esti mai mare(nu poate, cu siguranta ) si intelegi altfel cartile.Mie nu mi-a placut pana acum un an sa citesc si nu stiu asa de bine sa gasesc sensuri profunde ale anumitor chestiuni.(In privinta asta sper ca profesorul de romana ma va ajuta, cum a facut-o si pana acum ).
Te cam inseli. Am 16 ani (aproape 17), iar de citit pot sa numar pe degete ce am citit in primii 16 ani de viata . Abia prin noiembrie 2012 am inceput sa citesc. Recunosc ca am inceput "in forta", cu carti presupus grele, dar acelea mi-au placut. Nu m-am mai oprit din citit si cumparat carti de atunci . Iar Nostalgia originilor e de istoria religiilor, scrisa intr-o maniera accesibila publicului nespecializat. Sunt teorii interesante si te ajuta sa ii intelegi mai bine literatura fantastica. Cum sunt si Sacrul si profanul, Mitul eternei reintoarceri, Mituri vise si mistere, Legenda mesterului manole, Tratat de istoria religiilor etc.
Amyway, lectura placuta!
Multumesc frumos, momentan sunt nevoita sa citesc "Suflete tari " si "Jocul ielelor" care banuiesc ca nu prea ma vor incanta, dar asa e, trebuie sa vad despre ce e vorba. Merci de ponturi.
Si da, m-am cam inselat in privinta varstei tale
Lectura linistita si neobositoare si tie! "Ulise " al tau asteapta (banuiesc) sa fie terminat cat mai repede