"Print si cersetor" de Mark Twain
-Doi copii,unul nascut print, altul sarac ce fac schimb de vieti.
"Orasul cu salcami" de Mihail Sebastian
-Povestea si trairile unui grup de prieteni din timpul scolii pana cand cresc mari.
"Romanul adolescentului miop" de Mircea Eliade.
-De-a lungul cartii, cititorul urmăreşte evoluţia tânărului Eliade, modul său de a se comporta în anii tinereţii sale, un adolescent aparent neinteles de colegii sai.
Poti cauta pe internet, gasesti cartea si un mic rezumat, vezi daca te intereseaza si doar atunci o poti citi.
Succes!
Singur pe lume de Hector Malot, Print si cersetor de Mark Twain, Heidi de Johanna Spyri, Fram, ursul polar de Cezar Pertrescu, Jules Verne (toate sunt bune).
Foarte multe!
dar poti sa icepi mai intai cu "Ciresarii" de constantin chirita.(are 5 volume magnifice )
spor la citit.
Buna!
"Ciresarii"- Constantin Chirita(am "devorat" cele 5 volume ale acestui roman la varsat ta)
"la Medeleni"- Ionel Teodoreanu
"Cismigiu & comp", "Buna dimineata, baieti!"- grigore bajenaru(o carte superba despre scoala, primul volum din exoperienta elevului, al doilea volum din experienta invatatorului si a profesorului, care nu are cum sa nu-ti placa)
"David Copperfield"- Charles Dickens(un roman bun, scris de un clasic al literaturii engleze, care iti va trezi gustul pentru lecturile valoroase, pentru capodoperele literare)
"Micul print"- Antoine de Saint-Exupury(aparent o fictiune banala dar foarte profunda in smenificatii)
"Batranul si marea"- Ernest Hemingway
"Clatoriile lui Gulliver"- Johnathan swift
"Robinson Crusoe"- Daniel Defoe(l-am recitit de vreo 3 ori pe la 12-14 ani)
"lassie se intoarce acasa"- Eric Knight(cat am mai citit si reciti cartea asta in copilarie si preadolescenta, e superba, mai ales daca iti plac animalele)
"Colt-Alb"- Jack London (o lata carte furmoasa despre animale, opera a unui autor consacrat)
"Fram, ursul polar"- cezar petrecsu(singura carte cu animale din literatura romana pe acre am citit-o si am adorat-o...imi plac mult cartile cu animale pentru ca iubesc animalele, iar la varsta ta astfel de romane sunt incantatoare)
Lectura placuta, sper ca te-a ajutat raspunsul meu si mult succes la scoala iti doresc!
NU mi se pare prea potrivit sa recomanzi unei fete de 12 ani o carte erotica, cum e Maitreyi. Incearca o carte de fictiune, cum ar fi Harry Potter. Sunt usor de inteles, si are mai multe sanse sa-i trezeasca interesul fata de literatura decat Morometii.
Pentru tine, ar merge "Insemnarile unei pustoaice" sau " Jurnalul unui pusti", daca nu ti se par rea copilaroase, dar sa stii ca nu sunt. Incearca sa citesti si "Pantalonii calatori".
madalinax6 întreabă:
Desh întreabă: