Cu vampiri-PC Cast-seria Casa Nopţii, seria Vampirii Sudului-Charlaine Harris(apropo, serialul e făcut după carte nu invers!), seria Anita Blake Vampire Hunter-Laurell K Hamilton, Jurnalele vampirilor de L J Smith, Academia vampirilor de Rachelle Mead, cărţile scrise de Anne Rice, Darren Shan-Circul ororilor, Ucenicul vampirului, Tunele sângelui, Justin Somper-seria Vampiraţilor. Fără vampiri-Luna plină-Kelly Armstrong, Suzanne Collins-Jocurile foamei, Garth Nix-Sabriel, Lirael, Licia Troisi-Cronicile Lumii Pământene(Nihal de pe Pământul Vântului, Misiunea lui Sennar, Talismanul puterii), Joseph Delaney-Cronicile Wardstone(seria Vraciului), Sophie Audoin-Mamikonian-seria Tara Duncan(Magicienii sorţitori, Cartea interzisă, Sceptrul blestemat)
Incearca Gazda, e scrisa tot de S Meyer, ca si Twilight.
Mie mi-au placut cartile de John Saul: Umbra, Prezenta, Creatura, Casa de la rascruce, Mana dreapta a diavolului, Vocile.
Eu am citit Gazda care e tot de S Meyer. dar nu e la fel ca twilight. E mult mai diferita si s-ar pute sa nu-ti placa.Ai putea citi cartile din seria Jurnalele Vampirului(este si serial )sau din colectia cokteil:Sunt aiurita si se ia - e si amuzanta dar si o poveste de dragoste sau din colectia chic:Rochia neagra de latex ori ceva tot cu vampiri colectia vampirii sudului(dupa serialu True blood)