Am stat la rand sa imi masoare tensiunea adventistii, si in patru ocazii de astea la rand am citit o carte de Ben Carson, povestea cum a inceput sa se informeze din carti; iar cu alta ocazie am lucrat la niste Crestini dupa Evanghelie si cand ma odihneam citeam o carte de acolo, un alt adventist povestea cum parintii lui erau ergonomi foarte buni, si mama lui a reusit sa continue activitatea, cand tatal lui a murit. Ambele carti deschis si declarat motivationale. Dragute carti, in lipsa de altceva, dar nici prin cap nu mi-a trecut ca mi-ar putea folosi la ceva in viata. Ideea asta in sine mi se pare periculoasa.
Asul de treflă - când aveam perechi de popi cu ași și astfel am făcut o frumusețe de full. Si m-a ajutat, fără discuție...
"Problemele psihologice: obstacole pe calea vietii duhovnicesti", de Dimitrii Senekev.
Datorita acestei carti am reusit sa inteleg o multime de lucruri, desi nu ma confrun cu probleme psihologice. Am invatat sa fiu nai toleranta, mai iertatoare si mai fericita. Mi-am placut capitolul in care scria despre bucurii, de unde am si aflat ca Dumnezeu ne porunceste sa ne bucuram pururea.
O alta carte foarte buna este,, Arsa de vie", de Souad si Marie-Therese Cuny.
De aici am invatat de asemenea sa ma bucur de viata pe care o am, de familie, de tara, de toate. Souad a avut o viata foarte trista, deoarece locuia in Palestina intr-o familie de musulmani care au hotarat s-o arda de vie dupa ce a ramas insarcinata. Cu parere de bine ea a fost salvata si dusa in Franta, unde s-a recasatorit si a nascut doua fete. Bebelusul datorita caruia ea a fost arsa devenise o persoana inteleapta si buna si isi invata surorile ca mai scumpi decat parintii nu e nimeni pe pamant.
A stai ca mi-a venit un titlu,, Cum sa tai ceapa fara sa plangi" de Stergoi.
Nu am citit carti motivationale pentru mi se par un bullshit ieftin. De ce? Pentru ca sunt oameni care isi povestesc propriile vieti. Suntem diferiti, nu putem avea aceleasi trairi din urma aceleasi experiente, nu avem aceleasi oportunitati, nu avem acelasi background educational si lista continua.
Tu trebuie sa-ti gasesti propria motivatie, trebuie sa te descoperi. Care sunt motivatiile tale intrinseci, care sunt extrinseci. Ce te face fericit, care iti sunt valorile, ideile si aspiratiile.
Nicio carte care infatiseaza experientele altor oameni nu te va ajuta sa te descoperi pe tine.
Incearca sa citesti despre motivatie ca proces psihologic, asta te-ar ajuta mult mai mult decat orice carte motivationala.
Peace!
Rombix întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
MateiLazar întreabă: