Nu prea citesc carti "captivante", intrucat istoria este o stiinta bazata, in primul rand, pe izvoare (arheologice, literare, etc.), deci fictiunea nu prea-si are locul. Totusi, am dat si peste carti care ies putin din acest tipar. Recomand:
Stalingrad - M. Jones
Orice carte a lui Sven Hassel
Mandria Cartaginei; Romanul lui Hannibal - D. A. Durham
Gulagul - Anne Applebaum
Hitler - Ian Kershaw
Viata si Destin - V. Grossman (mie nu mi-a placut absolut deloc, insa parerea generala este ca e o capodopera)
Nu am citit foarte multe dar din ce am citit, cel mai mult m-a impresionat Fratii Karamazov de Dostoievski.
Trei, care imi vin acum, repede, in minte, citite in ultimi 2-3 ani (au fost mult mai multe):
Tacerea lui Dumnezeu - Gilbert Sinoue
Shantaram - Gregory David Roberts
Distanta dintre noi - Jhumpa Lahiri
Acum, depinde si ce varsta ai, pentru ca nu sunt carti usor de citit si, mai ales, de inteles, la varste fragede.
Seria Codul lui Da Vinci, de la care astept sa cumpar ultima carte si sa o citesc. Si romanele politiste de la Agata Christie. Nu pot sa zic o carte anume.
Nu mă lua în nume de rău, dar ce ți-a plăcut la Codul lui Da Vinci? Cred că e cea mai proastă carte cu care mi-am pierdut timpul.
"Ghici cine moare primul", de M.J. Arlidge;
"De veghe in lanul de secara", de J.D. Salinger;
"Toate acele locuri minunate", de Jennifer Niven;
"Elevul Dima dintr-a saptea", de Mihail Drumes;
"Ion", de Liviu Rebreanu;
"Iti voi darui soarele", de Jandy Nelson;
"Povestea lui O", de Pauline Reage.
Unele m-au captivat de la inceput, altele spre final.
Iti recomand cartile scrise de Corina Ozon. Acum depinde si de varsta, acestea le recomand +16.
Aceasta carte estye 14+, chiar din primele randuri te va amuza :
,, Povestea povestilor''
de Ion Creanga
Desh întreabă: