| mia100خوبصورت a întrebat:

Ce carti as putea citi?
PS:Am 13 ani.

Răspuns Câştigător
| Aimee33 a răspuns:

Buna! happy
Eu am 12 ani si am citit cartea "Fetita celei de-a sasea luni'', scrisa de Moony Witcher.In aceasta carte personajul principal este o fetita pe nume Nina care este considerata versiunea feminina a lui Harry Potter.
Aceasta colectie mai cuprinde urmatoarele carti:"Nina si misterul notei a opta"-de Moony Witcher;
"Nina si blestemul sarpelui cu pene"-Moony Witcher;
"Nina si ochiul secret al Atlantidei"-Moony Witcher.
Ti le recomand cu caldura aceste carti!♥
Uite inca cateva titluri de carti care merita sa fie citite:
-,,Contele de Monte Cristo’’ –Alexandre Dumas;
-,,Coliba unchiului Tom’’;
-,, Singur pe lume’’ – Hector Malot;
-,, David Copperfield’’ – Charles Dickens;
-,, Un yankeu la cutrea regelui Arthur’’-Mark Twain;
-,, Aventurile lui Huckleberry Finn’’-Mark Twain;
-,,Harry Potter si Piatra filosofala" de J.K Rowling;
-,, Charlie si fabrica de ciocolata" de Roald Dahl;
-,, Charlie si ascensorul de sticla" de Roald Dahl;
-,, Matilda" de Roald Dahl;
-,, Omul invizibil" de H.G Wells.
Iti doresc lectura placuta! kiss

10 răspunsuri:
| blueangel99 a răspuns:

La 13 ani poti citi fara nicio dificultate
Contele de Monte Cristo de Alexandre Dumas
Romanele lui J.Verne si ale lui Isaac Asimov(astea-s science fiction, sunt super)
Singur pe lume de Hector Malot
Don Quijote de Cervantes
Neamul Soimarestilor de Sadoveanu
Laleaua Neagra de Alexandre Dumas
La Medeleni de Ionel Teodoreanu
Povestea fara sfarsit de Michael Ende
Calatoriile lui Guliver de J. Swifft
Winnetou de Karl May

| Cameliapantiru a răspuns:

Iti recomand sa citesti romanele lui Karl May, Jules Verne, Alexandre Dumas-tatal, Michel Zevaco si James Fenimore Cooper.

| Jameson a răspuns:

Daca iti place sa citesti si vrei ca ceea ce citesti sa iti aduca valoare, incearca sa mai citesti pe langa cartile recomandate la scoala si carti de dezvoltare personala. Cartile de dezvoltare personala te vor ajuta sa te cunosti mai bine, sa-ti cunosti potentialul si sa stii sa te descurci mai bine in viata. Practic te invata cum sa aplici ceea ce inveti ca sa ai rezultate. Si asta te va diferentia de cei care termina studiile si habar nu au ce sa faca. In fine acestea sunt sfaturile mele pentru tine, dar pe langa asta uite iti recomand sa asculti un mesaj de Tudor Chirila: https://www.youtube.com/watch?v=ENbkZVHz8iM

| vladv26 a răspuns:

Cartea Baietiilor

| jamal000 a răspuns:

Mara- Slavici
Baltagul- Sadoveanu

| AleAlexandraIdk a răspuns:

Buna,si eu am 13 ani si citesc cu mare placere volumele "Percy Jackson si olimpienii" momentan traduse in romana sunt doar 3 volume, dar vor aparea si urmatoarele puppy dog eyes
Cartile sunt despre "legendele olimpului" si sunt scrise de Rick Riordan :3
Sper sa-ti placa, pupp :3 :*

| daniela281 a răspuns:

Colț Alb-jack london
Jurnalul unui pusti(are 8 volume) - jeff kinney
O lume dispărută- arthur conan doyle
Aventurile lui Sherlock holmes- arthur conan doyle
Winnetou- karl may

| Fastmanx21 a răspuns:

Iti recomand Jules Vernes ( Capitan la 15 ani, 20 000 de leghe sub mari, Doctor Ox ) aproape toate cartile sunt bune si cred ca le vei intelege!

| MadyWin a răspuns:

Buna Mia! Si eu am 13 ani.O carte foarte buna pe care am citit-o este Minunea de R. J. Palacio.Scriitoarea e contemporana si se foloseste mult de obiceiurile din ziua de azi a copiilor (facebook-ul, filmele).E o poveste trista nu-ti spun mai multehappy.Ai incredere mie nu-mi prea place sa citesc dar aceasta carte am citit-o cu mare placere!

| PiTiKhATha a răspuns:

Hm...happy Pai mă întâi, buna!:* Eu la vârsta ta am citit multe cârti...Iti recomand cartile următoare :Heidi Fetita Muntilor,Colt Alb, La Madeleni, Peter Pan, Scoală Fricosilor(Foarte reusita cartea are mai multe volumuri, si e funny ) Si daca nu mă insel era încă una, Doctor Partlaughing Parca asa era. Sper ca te-am ajutat
. PS: Fundita te rog?puppy dog eyes