Iți recomand magia realități, ghidul unui ateu începător, Socrate, plato, Freud, recent am cumpărat o carte care cuprinde toți psihologii, filozofi
Am pe lista una mare și de terminat o alta începută prin vara poate nu apuca 2022
Cine mai răspunde cu: cartea de telefoane, as de treflă și alte prostii prin care-și subliniază incultura, primește ignor că nu-s de ieri pe site-ul ăsta și efectiv le-am auzit pe toate. Nu e o laudă că nu citești PA.
Anul ăsta am citit câteva cărți de Naomi Novic și chiar îmi place stilul ei, scrie fluid și abordează mereu subiecte interesante, recomand uprooted și the spinning silver, s-ar putea să fie traduse și în română. Am trecut și pe la Stephen King, și bineînțeles că nu m-a dezamăgit, mai ales una dintre cărțile sale apărute recent, institutul, chiar mi-a plăcut. Am ajuns să-l citesc și pe Adyashanti și are o opinie cel puțin interesantă asupra vieții și a spiritualității, recomand.
Ah, era să uit de „orbește" a lui Josh Malerman, carte după care s-a făcut și un film foarte controversat, birdbox, dar, ca în majoritatea cazurilor, cartea e mult mai bună decât filmul. Din literatura rusă a zilelor noastre l-am citit pe Dmitri Gluchovski cu a lui metro 2033 și e destul de interesant universul creat. Am citit și ceva weird fantasy, mai exact seria noul crobuzon a lui China Mievile. O mai citisem acum câțiva ani însă nu mi se păruse prea interesantă, poate nu eram eu în starea de spirit potrivită pentru ea, dar acum chiar m-a impresionat într-un mod plăcut prin hilaritatea universului creat precum și prin imaginația bogată de care dă dovadă autorul.
Chit ca nu par genul care sa citească o carte de genul ala... M-a impresionat o carte care spunea povestea unui băiat care călătorea cu mama lui într-un tren ( acțiunea se petrecea în al doilea război mondial) și pe drum sunt atacați de avioane și trenul trebuie sa oprească într-un tunel. Și in compartimentul unde erau ei mai era un domn și domnul ăla începe să-i spună o poveste din tinerețe copilului și din când în când mai aprinde câte un chibrit ca să facă lumina în compartiment pentru ca băiatului ii era frica de întuneric. "Un vultur în zăpadă " asa cred ca se numește cartea. Știu ca am terminat-o în 2 ore cam asa de când am început-o. Recomand cu căldura
The Stand de Stephen King
1984 de George Orwell
Shadow and Bone de Leigh Bardugo
Idiotul de Dostoievski
1. Numele trandafirului (Umberto Eco)
2. Zenobia (Gellu Naum)
3. Pe când eram doar niște puști (Patty Smith)
4. Cazul Magheru (Mihail Drumeș)
5. O corespondență pentru eternitate (B. P. Hașdeu - Iulia Hașdeu)
6. Aromânii (Neagu Djuvara)
7. Fight Club (Chuck Palaniuk)
8. Mama mea, Moscova (Hamid Ismailov)
9. Un veac de singurătate (Gabriel García Márquez)
10. Carte de vise (poezii de Leonid Dimov)
11. Turnul Întunecat (primele patru volume, Stephen King)
12. Pantoful de pe acoperiș (Vincent Delacroix)
13. Idiotol (Dostoievski)
14. Cartea clanului din Baltimore (Joël Dicker)
15. Vincent și Theo (biografia lui Van Gogh, nu-mi aduc aminte de cine e scrisă)
16. Jurnalul unui geniu (Salvador Dalí)
Și... nu mai știu. Așa, în mare, cam astea
Stau ce stau și îmi mai vin titluri prin minte. Mi-a plăcut și biografia lui Paulo Coelho, Hippie, completată cu ce am mai citit eu despre el. L-am redescoperit pe Eminescu, citindu-i o parte din munca de jurnalist. Nicolae Labiș cu ale sale poezii cu influențe autobiografice puternice e și el la mine în suflețel. Pe ici pe colo, am dat și de Marin Sorescu și Caragiale care nu m-au dezamăgit în niciun moment, deși le-am acordat atenție doar fragmentar.
Gata. Cred că atât
Nici o carte deceniul asta
Cartile ma adorm, mai bine ma uit la p0rn (rimeaza)
Am citit Anna Karenina (Lev Tolstoi) si Maestrul si Margareta (Mihail Bulgakov), si as fi citit mai multe carti din literatura rusa dar am fost acaparata de mirajul cartilor de dezvoltare personala . ''Schimband gandirea, iti schimbi viata'' si ''Eat the frog'' de la Brian Tracy care m-au ajutat putin sa imi pun ordine in viata si in obiceiuri.
Am mai citit si ''Al doilea sex'' de Simone de Beauvoir, un studiu care ar trebui parcurs de toate femeile. Din pacate multe dintre problemele cu care se confruntau femeile in secolul trecut sunt inca actuale si nu doar in societatile nedezvoltate.
În Brooklyn crește un copac a fost preferata mea anul asta, dar e cam voluminoasa și mare. Pisicile războinice sunt o serie copilăreasca, dar destul de bună. Și Fredrik Backman e o idee, preferata mea e Un bărbat pe nume Ove de la el.
Si mare si voluminoasa?