Cartiel lui Dan Brown sunt pur si simplu exact ceea ce cauti. Codul lui Da Vinci, Fortareata digitala, Ingeri si demoni, etc.
De asemenea poti incerca trilogia Millennium. (Barbati care urasc femeile, Fata care s-a jucat cu focul si Castelul din nori s-a sfaramant)
Sunt convinsa ca iti vor placea. Nu sunt multe dar sunt bune.
Ca idee poate te intereseaza povestea ultimelor trei. Autorul este suedez si a scris cartile care se refereau la un politician corupt (nu iti face griji nu despre asta este vorba). Avea in plan in jur de vreo 10 volume insa a fost ucis inainte sa isi termne opera. Norocul sau a fost ca a apucat sa trimita cartile la editura care a fost impresionata. Cartea a auns un bestsaler in aproximativ 2 luni.
Iar codul lui da vinci nu are nevoie de nici un fel de explicatii. Sunt sigura ca ai auzit de ea. Celelalte carti ale lui dan brown mi se par chiar mai bune. Dar nu au ajuns atat de celebrea deoarece nu sunt la fel de controversate. (desi mie mi se par. dar la nivel international...) Anyways, povestile sunt atat de bine scrise incat te pune cu adevarat pe ganduri daca este adevarat sau nu. Iar la final nu poti spune cu certitudine ca este fictiune.
Spor la citit!
Palpitante,cu suspans,mister si dragoste? OK! Incepem.
John Fowles-Magicianul
Scott Fitzgerald-Marele Gatsby
Khaled Hosseini-Vanatorii de zmeie(o altfel de dragoste,dar,zic eu,una din cele mai frumoase din literatura moderna)
Khaled Hosseini-Splendida cetate a celor o mie de sori(mai putin mister,ca doar e Hosseini,dar componenta dragostei e si aici,cumva,incredibila)
Lev Tolstoi-Anna Karenina
Trilogia lui Stieg Larsson-Millenium,care contine trei carti
Mario Vargas Llosa-Cine l-a uics pe Palomino Molero
Si,desigur,cartile politiste,restul cartilor scrise de Llosa ce-l au ca personaj pe comisarul Lituma, cartile lui Jo Nesbo, Agatha Christie, Georges Simenon, Arthur Conan Doyle (seria Sherlock Holmes). Terminand cu cele politiste, au si cei doi Dumas vreo doua carti care corespund descrierii tale.Eu m-as pune sa-ti recomand si A Song of Ice and Fire de George RR Martin, desi e foarte solicitanta - 7000 de pagini pana acum, probabil, cand va fi terminata, va depasi 10000. Dune al lui Frank Herbert si,in genere, tot ce e fantasy sau SF de la Nemira si Nautilus, sunt vreo cateva bune si pe acolo.
Si daca vrei ceva soft, foarte soft, incearca de la Jules Verne, Castelul din Carpati si Shogun de James Clavell (vreo 1700 de pagini, le citesti in cateva nopti).Hai, si It's ki-nd of a funny story de la Ned Vizzini, desi mi s-a parut mai convenabil filmul.
Sa speram ca termina seria A song of fire and ice...
Pariul meu e ca nu moare pana termina.Si daca moare, nu-i paguba, ca o scriu eu pe a saptea.
Si sa nu uitam de serial!
Nu crezi ca ar fi fost mai bine sa termine Martin toata seria, si apoi sa faca serialul "Game of thrones"?
Zic si eu...
Neh,imbatraneau Madden,Clarke,Harrington si chiar si pustii (Isaac,Maisie, Sophie Turner) si nu prea mai era asa pitoresc. Dimpotriva, eu daca as fi fost producator, lasam actorii si mai tineri, nu Madden(Robb) sa aiba 25 de ani la inceputul serialului, iar Clarke(Dany), vreo 22.Storm of Swords,in serial, va fi impartit in doua sezoane, cel mai probabil si urmatoarea carte, Winds of Winter, ca va fi al naibii de densa.Serialul merge foarte bine in paralel cu cartile, mai ales ca GRRM observa si el niste lucruri.De exemplu, a vazut ca joaca bine Natalia Tena(Osha) si a decis sa-i acorde un rol mai mare in a sasea carte.Nu stiu daca ai citit a cincea carte, dar deja trebuia Osha sa aiba rol mai important.De fapt, ea, Rickon si Davos, ca ajung toti in Skagos, cam cel mai aiurea tinut din tot universul lui GRRM.
Pai,deocamdata nu am facut decat sa urmaresc serialul, si sa cumpar primul volum, Game of Thrones, dar chiar si asa, imi place foarte mult
Da,am citit prin martie de la el, The Bat, ca-s bastard snob si-mi plac mai mult cartile in engleza.Era totusi o idee sa-l citesc in original, dar cunostintele mele de scandinave sunt de lemn.Nu foarte impresionanta pentru mine, ca ginesc repejor cartile tipar, dar pentru astia mai amatori merge.
Crezi ca ar fi necesar sa citesc triologia lui Tolkien, The lord of the rings, sau sa ma rezum la filme?
Cartile in romana sunt plictisitoare, te tin mai bine in priza versiunea originala.Eu mi-am dat seama dupa ce-am citit LOTR in romana si personajele pareau prea moi pentru cum mi le-as fi imaginat dupa trilogia vizionata de 23 de ori. Legolas chiar parea "non-heterosexual".The Hobbit l-am citit dupa in engleza. Daca vrei sa ai o imagine cat mai completa a Middle-Earth, da, citeste si cartile.
Dar mai bine fa asa.Citeste Silmarillon.Citeste Copiii lui Hurin.Citeste Hobbitul.Iar abia apoi citeste LOTR.Hai,ca o luna e un termen chiar lejer pentru toate.
Ok,multumesc pentru recomandare!
Oarecum.Nu-i inteleg pe cei carora le plac cartile politiste in bloc si-i pupa constant in lula pe autorii consacrati.Una, acolo, ratacita, mai merge, dar cand cineva ii ridica in slavi nu pot ajunge decat la concluzia ca nu a citit suficienta beletristica pe bune.Si,ca sa pun si o intrebare...Bro,do you even read german literature?
Scris pe trup - Jeanette Winterson [ e superba ]
Pana ce moartea ne va despartii - Nora Roberts [ si asta ]
Lectura placuta!
Iti pot recomanda o trilogie foarte buna de la Marc Levy. Primul volum se numeste: "Si daca e adevarat..." al 2-lea: "Te voi revedea", iar al 3-lea: " In alta viata". Pline de suspans, mister si dragoste. Personajele sunt minunate. Spor la citit!