anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce carti imi recomandati sa citesc?, am 21 de ani happy

Răspuns Câştigător
| Cameliapantiru a răspuns:

Lectura placuta! "Mizerabilii'' este o carte superba, trebuie sa o termini, chiar daca e lunga, e captivanta si se citeste destul de repede. Tot de Victor Hugo iti recomand "Notre-Dame de Paris'' si chiar si "Oamenii marii''. Alte recomandari ar fi "Numele trandafirului''-Umberto Eco, "Anna Karenina''-Lev Tolstoi, "Maestrul si Margareta''-Mihail Bulgakov, "Portretul lui Dorian Gray''-Oscar Wilde, ''Jane Eyre''-Charlotte Bronte, "La rascruce de vanturi''-Emily Bronte, ''Litera stacojie''-Nathaniel Hawthorne, "Magicianul''-John Fowles, "Marele Gtasby''-Francis Scott Fitzgerald. O zi frumoasa iti doresc!

12 răspunsuri:
| Cameliapantiru a răspuns:

Buna! Am observant ca esti pasionat de literatura si ca postezi frcevent intrebari la aceasta categorie. Felicitari! Pentru a-ti face recomandari mai potrivite, spune-mi, te rog, ce carti ai citit si ti-au placut, ce carti ai incercat sa citesti dar nu ti-au placut, care sunt tipurile de romane preferate, ce perioada a literaturii te-a impresionat in mopd special, daca iti place poezia, ce romaniceri/poeti preferati ai etc. Altfel, risc sa-ti recomand doar carti pe care le-ai citit deja si raspunsul meu nu-ti va folosi!

| anonim_4396 explică (pentru Cameliapantiru):

Ok, pai nu am citit foarte multa beletristica la viata mea, ci mai multa teologie, in prezent m-am apucat de Mizerabilii si nu ma las pana nu o termin. Mi-au placut Crima si pedeapsa, Fratii Karamazov, 1984 de Orwell, Morometii a fost beton, Ion a lui Rebreanu pe alocuri. Cartile care le-am citit pentru liceu si care nu mi-au placut au fost astea: Nunta in cer, detest cartea aia, Maitreyi, Moara cu noroc, Alexandru Lapusneanu, Enigma Otiliei imi placuse dar finalul l-am urat, Ultima noapte de dragoste nu stiu ce sa zic sunt undeva intre imi place si nu, Iona prea filozofica, pe Levantul al lui Cartarescu am cumparat-o dar cand m-am apucat de ea mi-am zis c-o arunc pe geam. Pacat, pentru ca de el imi placuse de cand l-am vazut la emisiunea aia de la Tvr cu Eugenia Voda, O scrisoare pierduta am vazut filmul si mi-a placut enorm. Baltagul a fost ok. E buna intrebarea ta, sincer sa fiu nu stiu ce stil imi place, in ultimii ani am cumparat multe carti de i-am disperat pe ai mei laughing

| anonim_4396 explică (pentru Cameliapantiru):

Am uitat sa mentionez de poezii, chiar mi-ar placea sa le inteleg dar parca nu-mi intra la inima, nu stiu de ce si chiar as vrea sa le pot intelege. Probabil e din cauza ca poetii nostri aveau de unde sa se inspire acum 100 de ani natura, stele, luna, cred ca din cauza tehnologiei apare problema asta, sincer nu stiu chiar am sa pun o intrebare legata de tema asta

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

In cazul in care nu folosesti biblioteca si anticariatul e absolut imatur sa le cumperi, mai ales beletristica, decat daca ai folosi acea carte ani intregi ca pe o pereche de pantofi pe malul marii

| Cameliapantiru a răspuns (pentru anonim_4396):

Lectura placuta! "Mizerabilii'' este o carte superba, trebuie sa o termini, chiar daca e lunga, e captivanta si se citeste destul de repede. Tot de Victor Hugo iti recomand "Notre-Dame de Paris'' si chiar si "Oamenii marii''. Alte recomandari ar fi "Numele trandafirului''-Umberto Eco, "Anna Karenina''-Lev Tolstoi, "Maestrul si Margareta''-Mihail Bulgakov, "Portretul lui Dorian Gray''-Oscar Wilde, ''Jane Eyre''-Charlotte Bronte, "La rascruce de vanturi''-Emily Bronte, ''Litera stacojie''-Nathaniel Hawthorne, "Magicianul''-John Fowles, "Marele Gtasby''-Francis Scott Fitzgerald. O zi frumoasa iti doresc!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"Main Kampf".

| ɗєʌɗvơɪƈє a răspuns:

Winnetou.

| RobertSteaua02 a răspuns:

Alexandru Lapusneanu

| Copac13 a răspuns (pentru RobertSteaua02):

Mie mi-a dat-o s-o citesc vara asta

| MeddyMaddy a răspuns:

Dupa-amiaza albastra
William Boyd

| deutzanico a răspuns:

Pot sa iti recomand Pe aripile vantului de Margarete Michell, Jane Eyre de Carlotte Bronte, Sangele celorlalti de Simone de Beauvoir, Lorelei de Ionel Teodoreanu, Invitatie la vals de Mihael Drumes, Accidentul de Mihail Sebastian etc

| AlexanderB a răspuns:

Salut! happy

Dacă-ţi plac "Mizerabilii", cu siguranţă îţi va plăcea şi "David Copperfield", romanul autobiografic al lui Charles Dickens. Mie mi-a plăcut enorm. Poţi să citeşti şi "Castelul pălărierului" al lui J. Cronin. Iar dacă ai citit teologie, cred că-ţi va plăcea şi "Oscar şi Tanti Roz" scrisă de Eric Emmanuel Schmitt, o carte despre curajul de a trăi frumos.

| SweetWitch a răspuns:

Ai putea sa incerci pe Wattpad sa vezi daca iti place ceva!

Întrebări similare