In opinia mea, moravurile satirizate de Caragiale si tipurile umane construite de acesta in momentele, schitele si comediile sale se regasesc peste tot in societatea contemporana. Putem observa din ce in ce mai multi copii care sunt "educati'' ca d-l Goe sau ca Ionel(din vizita), politicieni de tipul lui Catavencu, Tipatescu, Agamemnon Dandanache, jocuri de culise ca ale acestora pentru sustinerea sau denigrarea unui anume candidat pentru o functie politica, discursuri bombastice si lipsite de inteles tipice personajelor lui Caragiale.
Nu produc niciun impact pentru cei care nu-l citesc și nu sînt în stare să-l înțeleagă.
După modesta mea părere, Caragia le este oricînd contemporan și va fi NEMURITOR, atîta timp cît va dăinui neamul românesc.
Caragiale este cel mai român dintre toți cei care au trăit pe acest pămînt, chiar dacă era doar „machidon", spre ale cărui virtuți a mai tins un alt mare al său connațional, inegalabilul actor care a fost Toma Caragi(u).
Apropierea de nume a acestora doi pare a fi fost predestinată.
Îmi pare rău. Trebuia să specific "dacă sunteți în cunoștință de cauză". Dacă nu, nu cred că mai e cazul să comentați.