Buna! Ceea ce urmeaza sa iti spun este strict parerea mea, si nu vreau sa ajunga discutata."joc al cuvintelor" ma duce cu gandul la dibacia cu care unii oameni manevreaza(spun) cuvintele.In primul rand,sunt unii oameni care asa de frumos stiu sa vorbeasca,incat te "minunezi".De exemplu, in cazul dragostei. Putem spune ca baietii cand vor sa aiba o fata, apeleaza la acest joc al cuvintelor ca sa o atraga:vorbe dulci, complimente, etc.Am putea spune ca fiecare are propriul sau joc al cuvintelor.Depinde de dibacia fiecaruia.Aici vreau sa fac referire si la cazurile in instanta:avocatii trebuie sa puna la bataie, printre altele, si cuvintele ca sa castige cazul, iar cel care stie cel mai bine ce si cum sa vorbeasca, este cel mai probabil sa castige cazul.Un alt exemplu de joc al cuvintelor este atunci cand te certi cu cineva.Pe langa persoanele care vorbesc obscen, sunt si persoane care dau replica "elegant", adica stiu sa joace ceea ce s-ar numi "jocul cuvintelor". -este doar parerea mea. O zi buna!
Joc al cuvintelor are mai multe intelesuri: se poate referi la niste cuvinte care au mai multe intelesuri si desi scrie una, se refera la celalalt sens al lor. A te juca usor cu niste cuvinte inseamna a fii obisnuit sa jonglezi cu ele adica sa stii sa le asezi corect in propozitie in asa fel incat sa fie corect gramatical si sa fie foarte usor de inteles. Joc al cuvintelor poate fii folosit cu sens propriu ca si cum acele cuvinte ar fi tinere si s-ar juca. Deci depinde foarte mult de contextul in care le intalnesti...
anonim_4396 întreabă: