Păi, sincer, cred că este „regele" descrierilor, am citit trilogia „Stăpânul Inelelor", și efectiv m-a surprins descrierea amplă a peisajelor, descriere ce se întindea pe pagini în șir...deci e bun. Clar e bun.(am încheiat cam manelistic, dar se înțelege).
Tolkien e...un geniu. Tolkien e regele, împăratul, părintele fantassy-urlui. Tolkien a invetat o lume întreagă, o altă dimensiune, atunci când nimeni nu îndrăznea. Tolkien a creat două limbi noi, Tolkien a făcut mai mult decât să scrie: Tolkien a trăit povestea. A trăit-o s-a uitat la personaje cum trăiesc, apoi le-a spus povestea. E greu de...de descris ceea ce facea Tolkien, pentru că nu mulţi pot să înţeleagă complexitatea artei lui, complexitatea poveştii fiecărui personaj, arborii genealogice ale familiei piticilor şi elfilor, şi frumuseţea relaţiilor ce se stabilesc între ei.
Nu scrie naspa, dar nu mi-au placut niciodata fantasy books. In schimb pot spune ca, fata de alti scriitori de profil, el chiar te introduce cu adevarat in lumea descrisa. Pentru cineva foarte critic fata de cartile de genul, cum sunt eu, inseamna mult.
Tolkien e mult mai mult decat "Stapanul inelelor" si e un geniu in materie.Multi critici spun despre el ca e cel mai bun scriitor de carti fantasy si nimeni nu l-a intrecut vreodata.Si,pe bune, chiar e genial.Iti recomand "Silmarillion",precum si "Copiii lui Hurin" pentru ca sunt incredibile si atata imaginatie si originalitate la un scriitor rar gasesti-desi unii iti vor spune ca s-a inspirat din mitologia nordica, ceea ce e adevarat; dar subliniez: inspirat, nu furat.
In incheiere, Tolkien merita citit de oricine, nu doar de copii si am o parere foarte buna despre cartile lui.Mi-as dori ca si alti scriitori sa poate scrie asa.
MateiLazar întreabă: