Totusi ca sa scrii S.F. iti trebuie putina imaginatie, si nu cred ca este la indemana oricui ca sa-i inteleaga cartiile, desi in cartiile sale el da indicati si oameniilor care se ocupa cu agricultura.trebuie sa motivezi de ce crezi tu ca cartiile sale se adreseaza unui public semicultivat?
Multe dintre cartile lui trateaza istoria nu din perspectiva S.F. (pentru ca n-as avea nicio problema daca ar fi declarat un autor de S.F), ci din perspectiva deconspiratiei. E un autor care alege subiecte de interes si le trateaza dintr-o pozitie contrara, nesustinuta de surse. Faptul ca e citit de un public semicultivat vine din faptul ca s-a vandut foarte bine in anii 90, si il gaseai in bibliotecile mai oricarui cetatean. Nu e un scriitor care s-a adresat publicului educat, cititor constant de studii elaborate, cu caracter stiintific. De altfel, mediul academic l-a respins dintotdeauna pe Pavel Corut.
In prima parte din cartiile sale sunt produsul fanteziilor lui deci S.F. partea a 2 despre evenimente care sau desfasurat in timpul revolutiei si alte evenimente de pe glob trebuie sa tinem cont ca el a lucrat ofiter de informatii deci stie mai multe ca noi.acuma ca le ma si infloreste sau nu, asta vom vedea in viitor. El a zis ca A.I.Cuza a fost mason si a secularizat averile manastiresti nu am auzit sa-l contrazica sursele istorice
Secularizarea averilor manastiresti e fapt istoric, nu a zis nimic nou. Nu am zis ca studiile sale istorice sunt fanteziste in totalitate. Faptul ca a fost ofiter de informatii e un sprijin doar atata timp cat te pronunti asupra evenimentelor recente. Cand vorbesti de Dacia, ca sa dau doar un exemplu, trebuie totusi sa ai formatie de istoric si arheolog.
Da,dar cand vb despre dacia probabil s-a inspirat tot din surse istorice, si in general se inspira din lucrile oameniilor de stinta sau izvoare istorice de aceea zic eu ca are vanzare pt.ca ofera informatii de ultima ora.
Nu sunt informatii de ultima ora, e imaginatia lui de ultima ora, si faptul ca se inspira nu e suficient. Lucrez in domeniul cultural si stiu ce importanta este formatia academica in elaborarea de scriere istorica. In lipsa ei, orice ageamiu se poate declara istoric.
El nu sa declarat istoric, si oricum prin cartiile sale de exemplu ''pe culmile succesului intr-adevar nu se adreseaza oamenilor culti ci ofera solutii, pentru. cei care vor sa persevereze oameni de rand
Cat despre academia de romana a cam fost criticata de Carstea Cheorghe care a scos T.E.F.S.PENTRU studentii de la sport
Are vreo relevanta in discutia noastra despre Pavel Corut ca Academia a fost criticata de Carstea Gheorghe?
Nu
Oricum nu este un ageamiu, el prin cartiile sale ofera informatii nu 100 la suta corecte mai si greseste dar dar acele informatii nu sunt din capul lui ci se inspira de la oameni de stiinta, doctori, psihologi, e.t.c. chiar el a zis '' cei de la Academia Romana sau /uninunea scriitorilor din Romania poate gresesc, nu-l recunosc ca scriitor
Nu il am la suflet deoarece la jignit foarte mult pe Gigi Becali si de atunci e greu de suportat.
Pe gigi becali, eu cred ca invers gigi becali pe pavel corut si nu numai pe Pavel Corut chiar si pe cei de la D.N.A. sa crezut de neatins iata ca viata i-a dat o palama sa se trezeasca la realitate, si sa-si dea seama ca este un muritor de rand.
Pavel Coruț (n. 17 iunie 1949, comuna Glăvăneștii Vechi, județul Iași) este un scriitor român. A debutat în 1992 și de atunci a publicat peste 125 de cărți.Pavel Coruț s-a născut în 17 iunie 1949 în satul Glăvăneștii Vechi din județul Iași. Tatăl, Gheorghe Coruț, aviator pe frontul de Est în al doilea Război Mondial a fost decorat cu Ordinul Virtutea Aeronautică, clasa „Crucea de Aur". Mama este descrisă de autor ca fiind: o femeie bine clădită, cu părul blond și cu ochi albaștri, vitează, pregătită să înfrunte greutățile unei vieți conturate de sărăcie și război. Având anumite concepții așa-zise păgâne mama planificase ca pe cel de-al treilea fiu să-l boteze Decebal, însă tatăl trece în certificatul copilului numele Pavel.
Școala generală o urmează în satul natal. În 1960 familia Coruț părăsește comuna Andrieșeni și se stabilește la periferia Iașiului în colonia muncitorească Ciurea. Clasele gimnaziale le finalizeză într-o școală din această colonie.
În 1963 este admis la Liceul Național Mihail Sadoveanu din Iași. În liceu își câștigă existența muncind cu normă la confecționat lăzi pentru fructe.
În 1965 este unul din cei 400 de candidați admiși la Liceul Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc. În liceul militar fiind influențat de istoria rasei roșii își asumă porecla de Pedro Indianul. Educația în liceul militar nu îi lipsește; printre cărțile din biblioteca liceului, cum ar fi cele scrise de Octavian Goga și Ion Minulescu își definește personalitatea și cultul pentru țară și străbuni.
În 1967 este admis la Școala Militară Superioară de Ofițeri de Marină din Constanța. Anul I îl urmează pe nava școală Mircea. Printre profesorii pe care i-a avut în această școală merită amintiți amiralul Ilie Ștefan - comandantul școlii și comandorul Constantin Costăchescu - comandant de submarine în al Doilea Război Mondial.
Data de 19/20 august 1968, zi reținută de istorie prin Invadarea Cehoslovaciei de către URSS, îi găsește pe Pavel Coruț și colegii din școala militară "înarmați de război și cu steaguri de luptă" (cuvintele aparțin scriitorului) pregătiți să protesteze împotriva agresiunii din Cehoslovacia.
În anul IV de studii Pavel Coruț își cunoaște prima soție, împreună cu care va avea o fată.
În octombrie 1971 este chemat la Serviciul de Contrainformații pentru Marina Militară pentru a fi transferat la Contrainformații Militare.
Cronologie[modificare]
1967, 30 august - Școala Militară Superioară de Marină
1975 - scrie primul roman Pământul durerii. După 10 ani arde manuscrisul acestui roman motiv pentru care acesta nu vede lumina tiparului.
1981-1985 - activează în spionaj la Direcția de Informații a armatei ca ofițer de relații externe
1985 - este avansat în funcția de șef Birou Contrainformații în Direcția Contrainformații Militare. În luna decembrie a acelui an în cadrul unei mese festive își exprimă anumite opinii în legătură cu activitatea șefilor motiv pentru care este luat în urmărire de către organele speciale ale statului.
1986-1989 - se conturează proiectul care va prinde viață peste câțiva ani seria Octogonul
1990 - este trecut în rezervă printr-un ordin semnat de ministrul Nicolae Militaru
1990 - lucrează ca gazetar la Telegraf, Națiunea și Expres Magazin sub pseudonimul Paul Cernescu
Operă[modificare]
Sesiune de autografe la Târgul de carte Gaudeamus 2006
Cărțile scrise sunt publicate cu greu și cu multă neîncredere la început, dar mai apoi sunt publicate în mai multe ediții însumând câteva milioane de exemplare.[2] Totalul cărților publicate depășește cifra de 4 milioane de exemplare până în 2006, conform spuselor autorului.
Subiectele atinse de autor în aceste cărți sunt diverse. Ficțiunea speculativă, istoria, metodele de autoeducare, psihologia aplicată, versurile, cultul strămoșilor, misterele lumii în care trăim, serviciile secrete sunt doar câteva din cuvintele cheie în jurul cărora gravitează întreaga operă a scriitorului.
Întreaga operă a scriitorului este împărțită în următoarele serii: Octogonul - romane construite din elemente de fantastic și science-fiction, în prima parte a fiecărui roman, acesta dând și titlul cărții, urmat de un text ziaristic referitor la situatia politico-sociala din România post-decembrie 1989 [3]; Arta Succesului - cărțile din această serie au ca subiect autoeducarea și crearea unei personalități de succes prin elemente de psihologie aplicată; Romane de dragoste - romane în care personajele principale sunt „victime" ale sentimentelor, dar tot ele sunt cele care dau speranță și încredere eroilor imaginați; Poezii - versurile, o pasiune a tinereții scriitorului [necesită citare], au fost incluse într-o primă fază în romanele din seria Octogonul, iar mai apoi au fost reunite în câteva volume de poezii.
Octogonul[modificare]
Articol principal: Octogon (serie de cărți).
Prima carte din Seria Octogon Quinta spartă
În seria Octogonul pregătirea specifică de ofițer în contraspionaj a scriitorului își spune cuvântul. Experiența pe care a acumulat-o în timpul activării în serviciile secrete, îi oferă posibilitatea descrierii fidele a modului de viață, misterios, al spionilor. Prin cele trei personaje principale ale cărților din seria Octogonul, Petre Varain, Mihai Ursu, Laurențiu Cremene, scriitorul subliniază importanța celor care asigură securitatea informativă a unui stat.
Ficțiunea se împletește cu realitatea într-un mod subtil pe parcursul întregii serii, astfel că pe nebănuite alături de eroii cărților suntem provocați la o analiză rece a evenimentelor post-decembriste din România și nu numai.
Originalitatea scrierii seriei Octogonul este asigurată de separarea fiecărei cărți în două părți: prima plină de ficțiune, în care narațiunea faptelor eroilor este întrecută doar de realitățile neplăcute din România, iar a doua lipsită de orice fantezie, în care fostul șef al contraspionajului militar românesc, analizează evenimentele cotidiene și propune diverse variante de investigare și rezolvare a unor probleme de interes național.
Arta Succesului[modificare]
Articol principal: Succesul (serie de cărți).
Cărți de arta succesului, psihologie aplicată, sinteze ale diferitelor cercetări din domeniul științelor.
Romane de dragoste[modificare]
Autograf semnat Pavel Coruţ:
Vă urez sănătate, succes şi fericire, dragi cititori!
Cărțile din această categorie scot la lumină fața nevăzută a fostului șef din contraspionajul românesc și anume sentimentalismul.
01. Să vii ca o părere... (2001)
02. Ne-om întâlni în Cer (2005)
03. Vara ultimei iubiri (2005)
04. Flacăra iubirii (2005)
05. Dragoste și otravă (2006)
06. Iubirile unui marinar (2007)
07. Noaptea teilor vrăjiți (2008)
08. Sărutul de foc (2010)
Sunt cărțile în care scriitorul trece în plan secund problemele socio-politice a României, amplu dezbătute în romanele din seria Octogonul și încearcă să surprindă antiteza dintre iubire și ură specifică oricărei relații umane. Caracteristica principală a personajelor create de scriitor este caracterul puternic al acestora și încrederea în forțele proprii pentru a-și putea depășii propriile condiții. Cercetarea destinului și oglindirea acestuia prin ochii personajelor este o constantă care poate fi regăsită în fiecare din romanele de dragoste scrise de Pavel Coruț, iar drumul pe care trebuie să îl parcugă fiecare din personajele întâlnite în aceste romane este unul sinuos plin de neprevăzut și suferință.
Chiar dacă la o primă vedere scriitura lui Pavel Coruț pare a fi pesimistă, iar personajelor create de acesta nu le rămâne altceva decât resemnarea, mesajul care rezidă din ansamblul romanelor scriitorului este unul puternic pozitiv fiind presărat cu idei optimiste și îndreptate înspre speranță. O dovadă în acest sens sunt chiar cuvintele autorului: Când pierzi dragostea, pierzi totul. Pierzi visele, speranțele, încrederea, demnitatea, respectul de sine, dorința de viață... Altarele din suflet se prăbușesc cu zgomot, iar icoanele la care te-ai închinat cu credință și venerație se scufundă în mocirlă. Lumea moare sub ochii tăi și nimic nu pare s-o mai poată salva. Totuși, în adâncul sufletului, rămâne o minusculă sămânță de lumină, din care poate izbucni orcând, din nou, focul dragostei.[4]
Poezii[modificare]
Versurile sunt o mai veche pasiune a scriitorului, încă din adolescență dovedește o atracție pentru compunerea poeziilor. În variantă publicată, Pavel Coruț introduce versurile poeziilor sale în cărțile din seria Octogonul. Presărate printre rândurile romanelor și fiind transpuse prin vocea eroilor cărților, versurile sunt o dovadă a caracterului romantic al personajelor dar și al scriitorului. Scriitorul a ales ca versurile sale să fie și o descriere a romanelor din seria Octogonul, în acest sens pe coperta 4 a fiecărei cărți sunt introduse câteva versuri care sunt în directă legătură cu conținutul respectivei cărți precum și cu titlul acesteia.
Mai târziu datorită numărului mare de versuri publicate răsfirat prin diversele cărți și datorită unui feedback pozitiv din partea cititorilor, Pavel Coruț hotărăște să reunească versurile în volume distincte. Aceste volume sunt: Descântece din neamul Geto-Dacilor, Vraja nopților albastre, Cântece Daco-Române, Parodii politico-religioase.
Parerea mea este ca el nu crede ca Isus este fiul lui Dumnezeu si de aceea am o parere rea.
Si eu credeam tot asa ca Isus este fiul lui Dumnezeu insa pe parcurs mi-am schimbat parerea, in Biblie in Apocalipsa dupa Ioan isus zice am sa ma intorc, asa a zis in fata preotului fapt ce la suparat pe acel preot si la condamnat la moarte; in Matei tot asa se zice profetii de ale lui Matei soarele se va intuneca '' 19 mai 1780 in new england a avut loc acest fenomen toti au aprins lumanari crezand ca sfarsitul lumii a venit dar surpriza sfarsitul nu a venit, tot asa prin anul 200 si ceva nu mai stiu exact eu si cu un tip eram la mare in statiunea Olimp cand a avut loc o eclipsa de soare eu stateam pe stanci si ma uitam la eclipsa iar la catva metri de mine un tip si cu o tipa (prietena probabil) sau imbratisat il tinea strans pe tip incepand sa planga spunand vai de mine ce se intampla a linistit-o, spunandu-i, ca nu este nimic decat o eclipsa, pe mine ma pufnit rasul.in fine sfarsitul acestei planete ca sa zicem asa va fi peste 4-5 miiliarde de ani cand soarele se va mari datorita epuizarii de heliu iar planeta aceasta se va transforma intr-o minge de foc.cat priveste pe Isus fiul lui dumnezeu este o prostie.chiar in apocalipsa scrie; cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea ''Fiului omului'' deci si in biblie scrie fiul omului. daca citesti mai cu atentie cateva pasaje din Matei, Petru, e.t.c.ai sa vezi ca in evangheli apar contradicti intre ei deci ce sa insemne asta?
Esti inger rebel? si eu :*
Domnul Pavel Corut este un om extraordinar, in privinta Divinitati, am aceleasi conceptii ca ale dansului.
Suntem prea mici, casa vb despre divinitate, oricum biblia nu reprezinta inspiratia divina,
Asa e, nu trebuie sa confundam Divinitatea cu legendele acelor mistici salbatici.
Scuze ca te intreb stiu ca nu e frumos cati ani ai?
Nu conteaza asta, conteaza doar ca am varsta adecvata pentru a citi ''Ingeri Rebeli'' de Pavel Corut.
Ok.
Un pseudointelectual care incearca sa faca bani pe seama credulilor care ii cumpara cartile.
Stallone întreabă:
Numepublicuserneim întreabă: