Mare om, mare poet.pe langa faptul ca folosea des opium si bauturi alcoolice a fost un vizionar ce a influentat o mare masa de scriitori din sec al 19lea prin care Jules Verne.Iti recomand sa citesti"Pisica neagra"o nuvela/povestire foarte buna.o poti gasi si pe net.toate cele bune
Ca poet mi-a placut enorm. Poeziile sale sunt de un simbolism aparte. Viziunile sale lirice il fac un predecesor al curentului simbolist. Tinand cont ca simbolismul a luat nastere in Franta, Allan Poe cu sarmul sau a creat un univers propriu.
Ca si nuvelist si romanicer nu ma pot pronunta, nu prea imi place proza dar nu pot nega ca nu mi-a placut "Pisica neagra".
In prealabil, isi merita locul in randul marilor scriitori si poeti din literatura universala.
Aproape uitasem de el! Il consider unul din cei mai mari scriitori ai lumii, desi e american. Unii ziceau ca e alcoholic, s-a descoperit ca avea o boala genetica. Toate scrierile lui, poezii si schite (sa-i zicem asa -gen carabusul de aur, etc.) sunt impecabile.Un mixeraj intre 'politiste ' si 'science fiction', magic, parca ar fi venit de pe alta planeta.Mi-a fascinat tineretea.Magic, magic.Am citit tot ce am gasit de el in Romania, am avut febra in perioada in care-l divinizam.'Say the rever, nevermore".
uglyCORPSEbride întreabă:
anonim_4396 întreabă: