| ServitorÎnRaiRegeÎnIad4 a întrebat:

Ce părere aveţi despre Edgar Allan Poe?

4 răspunsuri:
| ylen777 a răspuns:

Mare om, mare poet.pe langa faptul ca folosea des opium si bauturi alcoolice a fost un vizionar ce a influentat o mare masa de scriitori din sec al 19lea prin care Jules Verne.Iti recomand sa citesti"Pisica neagra"o nuvela/povestire foarte buna.o poti gasi si pe net.toate cele bune

| vangaelis a răspuns:

Ca poet mi-a placut enorm. Poeziile sale sunt de un simbolism aparte. Viziunile sale lirice il fac un predecesor al curentului simbolist. Tinand cont ca simbolismul a luat nastere in Franta, Allan Poe cu sarmul sau a creat un univers propriu.
Ca si nuvelist si romanicer nu ma pot pronunta, nu prea imi place proza dar nu pot nega ca nu mi-a placut "Pisica neagra". happy
In prealabil, isi merita locul in randul marilor scriitori si poeti din literatura universala.

mira
| mira a răspuns:

Este un scriitor important si interesant.

| oprescudorin11 a răspuns:

Aproape uitasem de el! Il consider unul din cei mai mari scriitori ai lumii, desi e american. Unii ziceau ca e alcoholic, s-a descoperit ca avea o boala genetica. Toate scrierile lui, poezii si schite (sa-i zicem asa -gen carabusul de aur, etc.) sunt impecabile.Un mixeraj intre 'politiste ' si 'science fiction', magic, parca ar fi venit de pe alta planeta.Mi-a fascinat tineretea.Magic, magic.Am citit tot ce am gasit de el in Romania, am avut febra in perioada in care-l divinizam.'Say the rever, nevermore".