Vad ca stii ca tot curentul asta, atat de divers, legat de gandirea pozitiva a inceput cu munca pastorului Peale. Nici nu ma mir ca stii, esti un tip destept. Cunosti si legatura dintre Peale si... Trump? Are de a face cu intrebarea ta, vei vedea.
Asta chiar nu stiu, spune-mi tu, m-ai facut curios.
Pastorul Peale si-a prezentat teoriile despre gandirea pozitiva ca idei teologice. Tatal lui Trump a fost cel mai de vaza adept al ideilor pastorului Peale, asa ca au devenit prieteni personali; Peale era mentorul familie, al lui Fred si al lui Donald Trump. In interviul destul recent dat Fox News, in care a vorbit despre ideile lui religioase, Donald Trump a sustinut pe fata teologia gandirii pozitive, si a declarat ca nu se pocaieste niciodata, ceea ce pare sa arate ca nu are are alte asteptari de la religie decat sa fie o justificare a gandirii pozitive.
Asta ne da posibilitatea rara de a testa valoarea gandirii pozitive. Dupa cum vedem, Trump nu tine cont de consecinte si sfaturi, crede ca va iesi bine si nu da inapoi un pas, pentru ca asta ar fi gandire negativa. Daca proiectele de politica interna si externa ii reusesc, partizanii gandirii pozitive, desi nu obtin un argument nou, pot aduce un studiu de caz in favoarea lor: pe Trump. E si o ocazie sa observam la ce renunti urmarind consecvent gandirea pozitiva: la argumentele care arata ca ar trebui sa procedezi altfel; doar acestea constituie gandire negativa.
DeProfundis99 întreabă: