Mie mi-a placut si asta m-a facut sa si retin mai repede. Daca iti place prinzi repede materia daca nu nu o poti agrea.Consider ca e mai relaxanta decat o alta materie unde ai nevoie de multe calcule, logica etc
Mie imi face mai multa placere sa fac exercitii la matematica.Ca materie mi se pare usoara, dar foarte plictisitoare ca majoritate carilor scrise de clasici.
Pai gusturile nu se discuta fiecare are o placere anume si o atractie catre ceva anume.Ma bucur ca iti place si ca te descurci
Nu ți se pare o întrebare cam prea generală?
Este ca și cum ai întreba "Ce părere aveți despre oceanul Atlantic?" sau "Ce să cumpăr de la magazin?"
Dacă vrei să primești răspunsuri concrete, pune întrebări mai specifice.
Despre literatura română s-au scris sute de mii de pagini. Vrei să le condensăm într-un răspuns de trei rânduri?
Parerea mea este foarte buna. Avem cativa scriitori de 'marca', desi suntem o tara mica.Dar unii dintre acesti scriitori sunt COLOSALI!
Depinde cine-i citeste!
Pe o scara de 1:10, intre Literaturile mondiale, noi ne-am clasa ca vechime si valoare, in opinia mea, pe locul 7.
Avem un Eminescu, un Noica, un ARGHEZI, un Sadoveanu, un Nichita Stanescu, un Camil Petrescu, un George Calinescu, Dimitrie Cantemir, ca sa nu numesc decat cei mai indragiti de mine!
Comparabili cu anticii greci dar si cu multi din cei contemporani universali.
Cum pot sa lipseasca de acolo Marin Preda, Rebreanu, Maiorescu, Eliade sau Iorga?
Marin Preda e un bun traducator, neaos, din limba rusa! 'Demonii' de Dostoievskii a fost tradus, in cea mai fericit mod de el! Rebreanu si Marin Preda sunt buni, ar fi fost buni daca nu erau precedati, in literatura Universala de Dostoievskii si amaratul de Lev Tostoi!
Eliade este foarte rafinat! Pentru el am rezervat o alta; celula ' decat a scriitorilor de rand! El este un scriitor aparte, asemenea lui Nietzsche, este un filozof al culturii, un estetician al cultelor, un erudit neantrecut in a lega miturile de cultura, in a explica esenta RADACINILOR CULTURII EUROPENE!
Iorga e un 'scriitor'Minor.Penibil! Un fel de Pa(s) unescu al vremurilor sale! Stai si superficia orice act cultural, bun la vremurile sale, penibil acum!
Maiorescu este genial, doar prin prisma lui Shopenhauer, alt filosof al culturii, caci a remacat ca exista in simularea culturii (in esenta) 'Forma fara Fond'! Ca in cazul lui Iorga! Citeste-i, gandeste-te, ai tot timpul din viata, dar nu-l irosi cu nonvalorile, pea mult, caci e viata irosita! Pacat!
Cand apreciezi un scriitor roman, il raportezi la literatura univesrsala, adica apreciezi UNIVERSALITATEA lui valorica. Eminescu este de departe un scriitor universal caci, in opinia mea il depaseste pe insusi Vergiliu!
Pentru mine fiind cel mai tare ganditor si anticipator al tuturor vremurilor!
Eliade este un istoric al religiilor si un foarte fin romancier.Sigur ca am uitat pe multi: Sadoveanu, uitat de multi, etc.
Dar lasa-ma cu Iorga! O fi avut faima in vremea lui si o poleiala de cultura (bogata), apreciata de vulgul popular.
Imi place destul de tare. Inafara de Dimitrie Cantemir si Cronicarii, mi i-am facut memeuri, ma rog Cantemir a scris bine in descrierea Moldovei dar totusi Istoria Heroglifica e foarte plictisitoare si neinteresanta, ma rog, cronicari is cronicari.
Imi place romana ca mi-e usor sa o inteleg. Ce urasc la ea? 7/10 din materia asta te invata chestii fara sens, precum sintaxma, comentarii literare, partile de vorbire, etc. In schimb partea 3/10 e utila ca te invata ortogramele, literele si sunete care te ajuta sa respecti regulile limbii Romane.
Si totusi nu stii scrie corect)
Literatura universala este mult mai interesanta, atat pe plan fictional cat si pe cel realistic. Insa, si in Romania avem carti bune, din cand in cand
Ca materie, nu imi place deloc. Si prin asta le multumesc ambelor profesoare care m-au facut sa o urasc. Sunt in ultimul an de liceu si gandul ca o sa trebuiasca sa invat atata materie degeaba ma ingrozeste.
Insa, imi place sa citesc carti foarte mult, citesc ce mi se da la liceu, dar nu imi place sa comentez si sa analizez. Strica frumusetea operei si te face sa o urasti de la atatea elemente si teme si semnificatii ascunse (cel putin in cazul meu).
anonim_4396 întreabă:
Numepublicuserneim întreabă: