Este un stil pe care-l admir foarte mult. Cat eram in liceu, am fost pasionata de stilul respectiv (de la muzica si pana la imbracaminte). In Romania nu este un stil atat de apreciat dar in alte tari, se organizeaza festivaluri pe teme goth si lumea este mult mai deschisa in privinta acestuia. Chiar daca am mai crescut, a fost un stil care m-a inspirat mult in alegerea imbracamintii si mi-am format un stil personal cu ocazia asta. Inca mai am trupe de rock-goth pe care le ascult cu placere, in majortiatea trupelor de genul, muzica clasica intervine des, combinandu-se cu rock-ul .Iti las mai jos niste fraze copiate de pe wiki:
Stilul Gothic* ( engl.) si Gotic ( ro)
Subcultura goth este o subcultură contemporană regăsită în multe țări. Ea a apărut în Marea Britanie, la începutul anilor 80, în sfera gothic rock, un derivat al genului post-punk. Subcultura goth a supraviețuit mult mai multă vreme, decât alte subculturi din acea eră și a continuat să se diversifice. Imaginile și înclinațiile culturale indică influențe din literatura gotică a secolului al nouăsprezecelea, filme horror și, la un nivel mai redus, din subcultura BDSM.
Subcultura Goth asociază gusturi în materie de muzică, estetică și modă, indiferent dacă membrii care împărtășesc aceste gusturi sunt într-adevăr membri ai subculturii goth. Muzica "gotică" este alcătuită dintr-o serie de stiluri diferite. Ceea ce au toate aceste stiluri în comun sunt linia melodică și viziunea lugubră și mistică (...) Moda Goth este stereotipizată ca fiind o un stil vestimentar întunecat, uneori morbid, și eroticizat. Moda tipică include păr vopsit brunet, dermatograf negru, manichiură neagră, veșminte istorice negre; unii gotheri au și piercing-uri. Sunt împrumutate elemente ale stilurilor elisabetan, victorian, sau medieval și simboluri religioase (creștine sau păgâne) sau mitologice, cum ar fi cruci, ankh-uri, etc.(...)Gotherii, ca membri ai subculturii, nu susțin violența, dar o tolerează. Subcultura nu este bazată pe ură și agresivitate, ci pe recunoaștere și identificare. Ei se plâng de existența răului din societate, pe care mainstream-ul dorește să-l ignore sau să-l uite,