Încearcă romanele lui Jane Austen, de exemplu "Mândrie și prejudecată", "Emma", "Rațiune și simțire", "Parcul Mansfield" și "Mănăstirea Northanger".
Apoi foarte interesante sunt și romanele lui Stephen King ( acestea sunt cărți horror, deci, te rog, dacă nu mai dormi o noapte sau două nu mă blestema ). Printre cele mai populare cărți ale lui sunt "Strălucirea" (în engleză "Shining", s-ar putea să fi văzut filmul) și "Cimitirul animalelor", dar mai poți căuta și tu pe Google, sunt FOARTE multe.
În categoria romanelor polițiste intră cu siguranță cărțile Agathei Christie, de exemplu "Crima din Orient Express", "Misterioasa afacere de la Styles", "Cine l-a ucis pe Roger Ackroyd" și "Ucigașul ABC". Sunt mult mai multe, dar acum nu îmi vin în minte.
O altă carte foarte frumoasă este "Mănâncă, roagă-te, iubește" de Elizabeth Gilbert.
Probabil ai citit cărțile lui Jules Verne, dar eu tot ți le voi recomanda, pentru că sunt adevărate opere. Exemple: "Ocolul Pământului în 80 de zile", "Copiii căpitanului Grant", "Douăzeci de mii de leghe sub mări" și "Cinci săptămâni în balon".
Cu siguranță, recomand "Crimă și pedeapsă" de Feodor Dostovieski.
Da, acum vin cărțile lui J.K.Rowling. Adică seria cu Harry Potter. Mi-au plăcut cărțile alea, deci recomand. ( asta dacă nu ai peste 16 ani, deși le poți citi la orice vârstă ).
Îmi mai place și seria Twilight, ți-ar putea plăcea și ție.
Încă o carte frumoasă este "La răscruce de vânturi" de Emily Bronte.
Recomand și "Război și pace" de Lev Tolstoi, bineînțeles.
Un roman de dragoste trist este "Invitație la vals" de Mihail Drumeș.
Și o să-ți recomand cu încredere cartea *să bată tobele* "The fault in our stars" de John Green. E tare și ai o mulțime de chestii de învățat din ea.
Am mai citit ( și mi-a plăcut la nebunie ) seria "Cireșarii" de Constantin Chiriță.
Îmi place și seria "The Vampire Diaries" de L. J. Smith.
O carte super mai e și "Dracula" de Bram Stoker.
O carte care ne învață multe lucruri importante este și "Firmin-Aventurile unei vieți subterane" de Sam Savage.
Încearcă și "Șoareci și oameni" de John Steinbeck.
O altă carte drăguță ( foarte faină ) este "Să ucizi o pasăre cântătoare" de Harper Lee.
Poți citi și "De veghe în lanul de secară" de J.D. Salinger.
Cam acestea sunt cărțile pe care ți le recomand.
Mulțumesc mult! Cu siguranță voi încerca aceste cărți! Mi-ai recomandat foarte multe!
Mă bucur MULT că te-am ajutat. Aș vrea să știu cu ce carte vei începe.
Nu sunt sigură, cred că voi începe cu "The fault in our stars", pentru că am auzit că este foarte drăguță, dar și tristă...
"La rascruce de vanturi"-Emily Bronte
"Portretul lui Dorian Gray"-Oscar Wilde
"Magicianul"-John Fowles
"Numele trandafirului"-Umberto Eco
"Crima si pedeapsa", "Fratii Karamazov", "Idiotul", "Adolescentul", "Demonii''-Dostoievski
"Razboi si pace", "Anna Karenina", "Invierea"-Lev Tolstoi
"Vraciul. Profesorul Wilzcur"-Tadeusz Dolega-Mostowicz
"Qvo vadis"-Henryk Sienkiewicz
"Cel mai iubit dintre pamanteni", "Delirul"-Marin Preda
"Maitreyi", "Noaptea de sanziene", "Nunta in cer", "Huliganii"-Mircea Eliade
"Un veac de singuratate", "Toamna patriarhului", "Dragoste in vremea holerei"-Gabriel Garcia Marquez
"Sa ucizi o pasare cantatiare"-Harper Lee
"Pe aripile vantului''-Margaret Mitchell
"Marele Gatsby"-Francis Scott Fitzgerald
"Misterul camerei galbene", "Fantoma de la opera"-Gatson Leroux
"Dracula"-Bram Stoker
"Frankenstein"-Mary Shelley
"Femeia in alb"-Wilkie Collins
seria "Sherlock Holmes"-Arthur Conan-Doyle
''Mizerabilii'', "Notre-Dame de Paris", "Oamenii marii"-Victor Hugo
"Rosu si negru", "Manastirea din Parma"-Stendhal
"Împreună" de Anna Gavalda, "Invitație la vals" de Mihail Drumeș, "O perfectă zi perfectă" de Martin Page, "Mănâncă, roagă-te, iubeşte" de Elizabeth Gilbert, "Muzeul Inocenței" de Orhan Pamuk și multe altele. După ce le citești pe astea, mai pune o întrebare, haha!
The woman in black
este si film dar cartea cam greu o gasesti, dar nu ai sa regreti daca o cistesti sau daca vezi filmul.;-)
"REM" de Mircea Cartarescu
"pe drummuri de munte" de Calistrat Hogas
"imparatul mustelor" de William Golding
"doi ani de vacanta" de J. Verne
Romanele politiste, alea de Agatha Christie, romanele clasice de Nane Austen-Mândrie si Prejudecata pe care o s.o adori, cele de Cecilia Ahern, dar depinde acum de ce fel de gusturi ai
Desh întreabă: