Ceea ce contine, de exemplu daca citesc despre univers, evolutie, religie, in termeni rationali, bazat pe dovezii
Autorul,genul si ceva rewiuri daca se gasesc, ori asa recomandari de la unele persoane cunoscute.
Autorul si descrierea cartii.
Din 2017 mi-am propus sa nu mai cumpar nicio carte pana nu le termin pe toate din biblioteca, deocamdata ma tin de cuvant
Mai bine ai învăța să scrii cuvântul ăla ''entertainment''.
Daca am sarit peste o litera asta nu inseamna ca nu am habar sa scriu. Se poate intampla oricui si nu vad ceva amuzant in chestia asta.
N-ai săritbpeste o literă că ai mai scris de câteva ori așa azi.
Simplul fapt că e colorată sau trebuie să aibă anumite culori, mai calde, mai reci? Un design mai uniform sau o multitudine de culori?
Să aibă cât mai multe culori, să fie un melanj.
In prezent poate doar rabdarea mea care probabil a ajuns la nucleul Pamantului , imi ia foarte mult sa citesc o carte in format pdf pentru ca ma dor ochii, si totusi nu prea-mi vine sa dau bani pe o carte pe care o pot citi doar o data si dupa un anumit timp ar trebui sa o arunc. Cand le cumparam ma impulsionau review-urile, dar decizia finala era data de dorinta de a afla mai mult dupa ce citeam cateva pasaje din cartea respectiva.
Dacă ar fi în format digital (pdf) dar ar costa totuși, să spunem jumătate din prețul cărții propriu-zise, te-ar îndepărta cu totul de ea sau i-ai da aceleași șanse ca unei alte cărți de acest fel?
Daca ar fi o carte pe care nu mi-o doresc foarte mult probabil as alege alte variante gratuite, dar daca mi-ar ramane mintea la ea as prefera sa o cumpar in format fizic pentru ca as citi-o mult mai repede. In ultimul timp prefer teatrul radiofonic in detrimentul cartilor pentru ca pot sa fac si altceva in timp ce ascult, alegerile mele depind de avantajele pe care le vreau in acel moment - ar fi posibil sa aleg sa cumpar o carte pdf daca as prefera sa o citesc doar inainte sa adorm ( cand nu folosesc alta sursa de lumina in afara de telefon ). ^^
Mulțumesc mult pentru răspuns!
N-ai pentru ce, eu iti multumesc pentru site - imi place cum scrii
Ai și varianta audiobook, și eu mai ascult înainte de culcare, când sunt prea obosit pentru a ține ochii deschiși.
Nu este varianta mea preferata , mai ales cand vine vorba de carti care ma intereseaza in mod special. Multumesc pentru sugestie.
Decât teatru radiofonic, care-i asemeni unui film, cred că e mai bine, dar cum consideri.
Mulțumesc foarte mult că te-ai uitat peste el! În cazul acesta, dacă ai găsi o carte care să conțină scrierile respective, ai achiziționa-o?
De ce nu pui aici ce scrii? Poate suntem mai mulți curioși.
Dă click pe imaginea mea->"Pagina mea" și te va redirecționa pe site-ul meu
Poezii cu limbaj de clasa a-5-a...iar unele din ele îmi dau impresia că ar fi traduceri, dar nu mă pronunț. Succes!
De fapt, prima e o adaptare după Like a Rolling Stone a lui Bob Dylan, ideea de acolo ai luat-o, dar nu-s convins că e facută de tine. Și văd influențe și de la John Denver - Country Roads.
Toate sunt făcute de mine în totalitate. Iar legat de Rolling stone, n-am ascultat-o până astăzi. Dar îți mulțumesc că ai citit și ți-ai exprimat opinia! Succes și ție în toate!
Nu cred, pentru că dacă nu ai fi ascultat-o. ai fi folosit corespendetul din română al metaforei, adică cuvântul ''venetic'', e prima oară când văd într-o poezie în română ''piatră rotitoare''.
Și cum de nu o iei drept inovativ?
Am mai auzit de termenul "Rolling stone" de multe ori în diverse împrejurări, nu l-am luat din respectiva melodie, ba chiar pot spune că nu l-am luat de nicăieri deoarece nu e ca și cum aparține cuiva.
Și deși știu că "piatră rotitoare" sună a traducere proastă Nu văd nimic greșit în utilizarea ei, atât timp cât transmite ce mi-am dorit să transmită
Pentru că în limba română nu-mi transmite nimic, de asta îmi dă impresia de traducere nereușită. Rolling Stone poate fi tradus prin venetic, haimana, hoinar, străin, dar niciodată prin ''piatră rotitoare''.
Dar John Denver recunoști că ai ascultat?
Nu ține de recunoscut, nu am ascultat până acum dar John Denver chiar îmi place, mulțumesc pentru recomandare!
Nu prea gasesc voci care sa-mi placa si imi place mai mult sa citesc eu, chit ca ii umplu de bani pe aia care fac picaturi de ochi , decat sa ascult pe altcineva.
Da, legat de voci ai mare dreptate. În afară de lecturile lui Victor Rebengiuc care și în teatru radiofonic e magistral și ale lui Andrei Pleșu, restul sunt un chin.
Gasesc o referinta buna. Cam ca oricine de altfel.
E poate o carte vestita/bestseller, e vreun clasic, e poate o carte relevanta intr-o adaptare cinematografica, e utila pentru anumite scopuri, poate pur si simplu te intereseaza autorul sau esti fan al unui gen sau serie de carti.
Motivele precum pret, coperta colorata, etc. erau doar in deradere. Din moment ce iei in serios si cauti doar carti de "dezvoltare personala" nu ma mira nici motivul pentru care pui intrebarea.
In fine, lecturi placute!
Mulțumesc mult pentru răspuns! Lecturi plăcute de asemenea!
A trebuit să-i spui tu că era vorbă de o glumă legat de coperți?
Depinde de genul preferat. De obicei imi place proza suprarealista, poetica, fantastica, gotica, literatura clasica rusa/franceza, literatura utopiana/distopica, scrierile filozofice. Uneori ma orientez dupa perioada in care se desfasoara actiunea si inainte de a citi ma informez putin despre autor. Mai rar ma las purtata instinctiv de misterul vreunui titlu... Mi se par interesante povestile originale, evident, le caut pe cat posibil - si micile prefate ale textelor in care se exprima tonul general al cartii respective si daca el corespunde cu interesele mele, achizitionez.
Intr-adevar,cartea trebuie simtita de tine, in functie de actiunea si starea pe care o preferi, sa nu te plictisesti atunci cand o citesti, trebuie sa o gasesti in asa fel incat sa fii cuprins in actiunea sa
De unde îți furnizezi informațiile despre autor? Persoane apropiate, internet? Sau de peste tot de pe unde poți?
De obicei internet sau citesc putinele detalii (cand acestea se gasesc) pe spatele sau in interiorul copertii
Tu cum te orientezi?
Eu nu prea citesc cărți, în general citesc chestii legate de dezvoltare personală sau informații exacte să le spun așa iar pentru acestea prefer să citesc diverse articole de pe internet
Imi plac mai mult alea comerciale si carora li se fac foarte multa reclama.Care le citesc multi deci.Asra e, nu consider ca am gusturi proaste, pana la urma gusturile nu se discuta.De obicei citesc prezentarea scurta la carti si daca imi place o iau.
Ce elemente ar trebui să conțină rezumatul cărții ca să te convingă să o încerci? De obicei care e chestia care te face să-ți spui că trebuie să o citești?
Depinde ce fel de umor si caracter ai,iti poti gasi preferata prin rezumat,daca iti place actiunea cauti o carte cu rezumat despre atciune si tot asa!
Chestia care te face sa citesti este faptul ca atunci cand autorul te baga in actiune, sa fii numai acolo si sa nu te plictisesti sau sa nu o citesti cu dragul de a fii citita, intotdeauna cartea este alesa de tine, cartea trebuie sa fie simtita de tine, deci ca sa gasesti o carte buna, citeste primele pagini si daca vezi ca esti cuprins in lumea necuvantatoarelor inseamna ca este potrivita! o seara buna.
Mulțumesc pentru răspuns! O seară bună!
Desh întreabă: