Heii. Cred ca te pot ajuta, nu am 15 ani, dar mai am 3 luni pana la aceasta varsta. Cartile mele preferate citite anul acesta ( cand a inceput sa-mi placa sa citesc ) au fost: Jurnalul Anei Frank ( e o carte buna, dar pe mine nu m-a atras indeajuns ), La rascruce de vanturi ( o carte superba, este vorba despre o iubire clasica, gen Romeo si Julieta, geniala cartea), apoi am citit cartea care a ramas pana acum preferata mea, De veghe in lanul de secara - J. D. Salinger, ai atatea de invatat din ea ...sa-ti fac o mica recenzie : Este vorba despre viata adolescentita a unui baiat din New York care se confrunta cu multe in cateva zile in care a fost dat afara ( exmatriculat) de la a 3-a sau a4-a scoala la care a invatat. E foarte amuzanta, si mie mi s-a parut interesant titlul, care nu pare sa aiba legatura cu continutul, pana cand ajungi mai spre final.
Dupa aceea am citit Viata la tara-Duliu Zamfirescu, primita de la domnul meu de istorie, pe care am citit-o din obligatie, dar intr-un final mi-a placut. AA, si era sa uit. Am avut la scoala o prezentare de carti, la care eu, cititoare neinraita ( pe atunci nu puteam sa suport cartile ) a trebuit sa prezint o carte. Am cautat in toate zilele acelea ceva pe net, la biblioteca, peste tot, ceva scurt, simplu, la obiect, ca sa primesc si o parere buna. Intr-un final am dat de M-am hotarat sa devin prost -Martin Page, si-ti pot spune ca a fost cea mai buna alegere. Toti din acea sala au ras, le-a placut la nebunie si mie la fel.
P.s: Citeste cat mai multe carti. Chiar nu-i rau.
Mai am si alte carti bune, dar m-am lungit destul.
Bafta la citit.
Eleganta ariciului...dar nu cred ca o poti gasi asa usor, si nici nu e usoara de inteles (vreau sa zic ca are cuvinte pe care nu le folosesti si sunt cam incurcate) dar e o carte foarte buna. As mai zice si The Great Gatsby, orice carte de John Green daca crezi ca ai ce invata din ele (Let It Snow, The Fault In Our Stars, Looking For Alaska, Paper Towns), Micul Print. Poti merge la o biblioteca si ceri sfaturi bibliotecarei.
Desh întreabă: