O carte este singurul loc in care poti examina un gand plapand fara sa il distrugi, sau poti explora o idee controversata fara sa iti fie teama ca iti va exploda in fata - unul din cele cateva refugii unde mintea unui om poate avea parte atat de provocare, cat si de intimitate.
Sunt foarte multe citate despre carti, le poti gasi pe net, important e ce simti tu fata de carte.De exemplu pentru mine, o carte e un prieten adevarat, care nu ma inseala niciodata.Ca sa nu-ti spun cat adevar e in zicala romaneasca : ai carte, ai parte. Eu, sincera sa fiu, nu-mi pot imagina lumea fara carti!
Cartea e un univers secret creat de un om înzestrat cu geniu.
O carte este o versiune a lumii.
Cărţile sunt mici şi nostime fragmente portabile de gândire.
Cărţile sunt un refugiu, un fel de refugiu monahal, faţă de vulgarităţile lumii reale.
Cartea este o rană deschisă, o rană c-un număr infinit de pagini: fiecare cititor propunând un alt leac.
Chiar si cea mai proasta carte ne poate da o tema de gandire.
Cartea este viata timpului nostru.
Spune despre carte ceea ce sti tu, nu repeta niste expresii care nu te reprezinta! Cartea e ceea ce crezi tu ca e.
-Cărţile sunt albinele care duc polenul însufleţitor de la o minte la alta.
-Cărţile sunt prieteni reci, dar siguri.
-Cărţile sunt prietenii cei mai liniştiţi şi constanţi, consilierii cei mai accesibili şi înţelepţi şi profesorii cu cea mai multă răbdare.
-O carte este un dar pe care îl poţi deschide iar şi iar.
-O carte este un monument public; şi orice monument trebuie să fie mare şi solid.
-Cartea buna e ca si o conversatie cu un om destept
-Cartile au aceiasi dusmani ca si omul: focul, umiditatea, animalele, timpul; si propriul lor comtinut
-Cunosc multe carti care au plictisit, insa nu cunosc nici una care sa fi facut rau cu adevarat.
O EXPRESIE INVENTATA DE MINE:
Cand citesti o carte, te simti intr-un vis, intr-o lume magica, o lumea care spune numai ce vrei tu sa auzi. Lumea cartii este cea mai necautata, cu toate ca este cea mai importanta!
Cartea e frumoasa in felul ei si ne aduce lucruri neinvatate si neintalnite de nimeni.Cartea este un univers paralel cu prpriile sale reguli.Tu daca citesti o carte in timp ce o citesti o si traiesti.Prin imaginatie incepe fantazia cartii.Asta e ceea ce simt eu despre carte.
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: