| AvalohAlyn a întrebat:

Consideri ca e bine sa citesti orice dar doar sa citesti sau ar trebui sa citim numai carti bune, de valoare? Citesti orice sau selectezi cartile, le alegi cu grija?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cred ca trebuie sa citim cartile care ne plac si ne fascineaza. Mie imi plac povestile, asa ca voi cauta in orice carte o poveste. Evident ca nu poti sti daca o carte iti va placea sau e bun uitandu-te la coperta, de aceea, in cautarea noastra de carti, vom folosi initial listele bibliografice date de profesorii de romana la scoala, apoi vom citi alte carti ale autorilor care ne-au placut, apoi vom citi cartile la moda pentru varsta noatra (de aproape 25 de ani sunt la moda, printre tinerii de liceu, Cioran, Eliade), apoi cele recomandate de prietenii nostri, de parintii si bunicii nostri, de bibliotecara din oras si asa, incet-incet, ne vom face un camp larg de carti preferate si vom incepe sa alegem carti dupa parerea noastra. Toata viata vom intalni oameni interesanti care vor fi citit alte carti decat noi si care ne pot face recomandari.
Nu citesc absolut orice, dar nici nu cred ca trebuie citite numai anumite carti, de o tinuta oarecare. Mi-au displacut profund carti considerate sezationale (Ulyse de James Joyce, pe care nici nu am terminat-o) si am citit cu aviditate carti considerate de duzina.

9 răspunsuri:
| Doub a răspuns:

Măi, din orice carte, absolut orice carte ai ce învăţa.

| OoBunnyoO a răspuns:

Cred ca cel mai bine este sa citesti orice. Unele carti te pot surprinde.

| syd2 a răspuns:

morometii morometii morometii, neamul soimarestilor, neamul soimarestilor, neamul soimarestilor

| Anonimuserr a răspuns:

E bine să citești orice dar să fie surse credibile și cărți bune. Depinde ce vrei să citești. Dacă citești pentru facultate e obligatoriu să citești cursurile profesorilor, cărți pe domeniul repsectiv și articole științifice precum și articole diverse de pe internet. Dacă citești cărți de beletristică, te orientezi după autorul respectiv, după titlurile cărților și din prefață pentru a-ți face o idee. Dar conținututil contează în nici un caz coperta!
La ce să avem grijă? Cum spuneam mai sus depinde la ce anume te referi. Cultura ți-o îmbogățești din multe surse nu neapărat cărți și atât, totul ține de calitatea lor și de asimilarea cunoștiințelor din acestea.

| Scherimuvi a răspuns:

Trebuie sa citesti carti din toate domeniile, dar care sa aiba si valoare.
Nu poti citi carti care au fost abordate gresit sau scriitorul, chiar daca are un nume sau nu, a scris o carte rea, fara valoare, care nu te ajuta cu nimic.
Exemplu: Cimitirul animalelor - Stephen KIng; o carte excelenta. Cimitirul animalelor 2 - Stephen King; o carte fara valoare, nimeni nu stie de ea. Cine a citit primul roman prefera sa nu-l citeasca si pe al II-lea. Cititorul prefera sa pastreze misterul.

| Doub a răspuns (pentru Scherimuvi):

Iooooi, există partea a 2-a din "Cimitirul animalelor"?:O
SCuze, dar tocmai am terminat acum câteva zile cartea şi habar nu aveam.

| Scherimuvi a răspuns (pentru Doub):

Da, exista si nu ti-o recomand s-o citesti. Am inteles ca a fost foarte dur criticata de critici. Eu nu am citit-o. Prefer sa raman cu misterul.

| Doub a răspuns (pentru Scherimuvi):

Hmmm, mersi.

| Sadic a răspuns:

Cărţile de calitate, clar.