| somerandomdude915 a întrebat:

Crede cineva ca se poate termina un roman de 300 de pagini in 2 zile? E vorba de "Mara" de Ioan Slavici.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Da.Dar sa nu mai faci nimic altceva in acest timp.

| wolder a răspuns:

Da, daca citesti repede si doar citesti, mananci, dormi

| Cameliapantiru a răspuns:

Da, se poate, chiar si intr-o singura zi (daca e o zi de weekend/vacanta, in care nu mergi la scoala, nu lucrezi alte teme sau lucrez foarte putin aceste teme si nu ai alte preocupari). Dar in doua zile, e rezonabil, iti permite sa mai introduce in program si alte activitati in afara cititului.
"Mara" nu e o carte foarte grea, deci cu atat mai usor te poti incadra in acest termen de doua zile.
Daca te prinde firul actiunii si iti place cartea, lectura va fi o placere, nu un chin, cum mi se pare ca o simti acum, dupa intrebarea pe care o pui.
Imi aduc aminte ca am citit "Anna Karenina" intr-o vacanta de vara, in doar 4 zile (si are in jur de 1000 de pagini, deci media de pagini citite pe zi iese de 250). Dar mi-a placut foarte mult, nu-mi doreram sa fac nimic altceva decat sa citesc si sa citesc si sa citesc, a fost o experienta minunata pentru mine. Sigur, asta e doar un exemplu, din perioada de elev(au mai fost multe altele), pentru ca in facultate citeam carti de critica/istorie literara de 300-400 de pagini in 2-3 zile, zile in care mergeam si la cursuri/seminare, lucram si exercitii la gramatica etc. Iar in prezent citesc in jur de 100 de pagini zilnic si am doua joburi, gatesc (de placere, nu din obligatie, e un hobby al meu), merg de 3-4 ori pe saptamana la concerte/teatru, ma ocup de catelusa mea, organizez actvitati suplimentare cu ai mei elevi, meditatii colective, sedinte etc si raspund si pe TPU. dar sunt o persoana foarte-foarte activa, implicata si pasionata de ceea ce fac!
Spor la citit si o zi faina iti doresc!

| Eastwood a răspuns:

Normal ca se poate, si intr-o zi daca tragi tare!

| MrLucas a răspuns:

Da,nu e tocmai usor dar se poate.

| zElley a răspuns:

Eu sincer spun ca nu are rost, decat daca iti trebuie neaparat toate detaliile. La bac sau la alte examene nu iti trebuie cine stie ce detalii, citesti 2 3 rezumate care au maxim 10 pagini, caracterizari si deja esti un geniu. Cel putin eu prefer sa invat putin si eficient decat mult si sa nu pot retine.