Da, se poate, chiar si intr-o singura zi (daca e o zi de weekend/vacanta, in care nu mergi la scoala, nu lucrezi alte teme sau lucrez foarte putin aceste teme si nu ai alte preocupari). Dar in doua zile, e rezonabil, iti permite sa mai introduce in program si alte activitati in afara cititului.
"Mara" nu e o carte foarte grea, deci cu atat mai usor te poti incadra in acest termen de doua zile.
Daca te prinde firul actiunii si iti place cartea, lectura va fi o placere, nu un chin, cum mi se pare ca o simti acum, dupa intrebarea pe care o pui.
Imi aduc aminte ca am citit "Anna Karenina" intr-o vacanta de vara, in doar 4 zile (si are in jur de 1000 de pagini, deci media de pagini citite pe zi iese de 250). Dar mi-a placut foarte mult, nu-mi doreram sa fac nimic altceva decat sa citesc si sa citesc si sa citesc, a fost o experienta minunata pentru mine. Sigur, asta e doar un exemplu, din perioada de elev(au mai fost multe altele), pentru ca in facultate citeam carti de critica/istorie literara de 300-400 de pagini in 2-3 zile, zile in care mergeam si la cursuri/seminare, lucram si exercitii la gramatica etc. Iar in prezent citesc in jur de 100 de pagini zilnic si am doua joburi, gatesc (de placere, nu din obligatie, e un hobby al meu), merg de 3-4 ori pe saptamana la concerte/teatru, ma ocup de catelusa mea, organizez actvitati suplimentare cu ai mei elevi, meditatii colective, sedinte etc si raspund si pe TPU. dar sunt o persoana foarte-foarte activa, implicata si pasionata de ceea ce fac!
Spor la citit si o zi faina iti doresc!
Eu sincer spun ca nu are rost, decat daca iti trebuie neaparat toate detaliile. La bac sau la alte examene nu iti trebuie cine stie ce detalii, citesti 2 3 rezumate care au maxim 10 pagini, caracterizari si deja esti un geniu. Cel putin eu prefer sa invat putin si eficient decat mult si sa nu pot retine.
anonim_4396 întreabă: