Sper sa nu te superi pe mine, dar iti voi spune parerea mea sincera. Chiar daca poate nu-ti va cadea bine, tind sa cred ca te va ajuta in viitor. Inainte sa te apuci de scris carti, ar trebui sa citesti cateva, chiar multe. Astfel vei vedea "tehnica" altor scriitori si te vei dezvolta, iti vei deschide orizonturile. Ai putea, chiar, sa furi cate putin de la fiecare. Pe langa asta, cel mai important aspect este ca nu stapanesti deloc gramatica, exprimarea ta este defectuoasa si nu stii cand se incheie o propozitie sau o fraza. Sunt o gramada de cuvinte scrise gresit: spuneti*, dati*, deopotriva*, infricosator*, era*. Pe restul le-am luat drept greseli pe care le-ai facut din cauza ca te-ai grabit. Sa zicem ca sunt asa. Cand nu esti sigur de forma corecta a unui cuvant, cand nu stii cum sa-l scrii, poti cauta pe Google. Nu pune cratime dupa ureche. Invata, de asemenea, cand sa pui punct si cand virgula. Pana nu o sa iti dai seama cand se incheie propozitia si cand ar trebui sa continue si pana nu o sa ai o gramatica perfecta (cei care scriu carti nu trebuie sa aiba nici macar o scapare), nu poti face "performanta" in acest domeniu, cartea ta nu va fi dorita. Poate povestea este de calitate (din secventa nu reiese chiar acest lucru), insa greselile de scriere umbresc orice valoare a intamplarii narate si il fac pe cititor sa inchida cartea. Eu daca as fi cumparat o carte de a ta, in starea aceasta, fara s-o rasfoiesc initial, ori as fi inchis-o si i-as fi dat foc, ori m-as fi dus la librarie si as fi facut scandal pentru a-mi primi banii inapoi. In fine, sper sa tii cont de sfaturi si sa te descurci mai bine pe viitor.
Zici că e o secvență dintr-o emisiune de pe History sau National Geographic. Din segmentul tău nu înțelegem nimic. Ai pus un dialog care ți se poate întâmpla de exemplu în autobuz când pune șoferul o frână bruscă. Începe ca un documentar și se termină banal. Nu zic să te lași, pur și simplu dă drumul la ce e în mintea ta, fără niciun filtru iar apoi stilizează-l puțin. Nu gândi și apoi scrie, ci scrie și apoi revizuiește. Pun pariu că secvența asta nu ți-a venit natural, ai stat câteva minute să o coci.
Desh întreabă: