Aleg oridinea in care le-am cumparat. (Poate cand le-am cumparat m-am gandit la ceea ce vreau sa obtin in urma cartii respective). Asa nu stric ordinea.
Nu iti spun ca o citesc pe cea care ma atrage mai mult; daca era asa simplu, nu mai intrebai. O citesc pe cea care imi permite sa inteleg alte carti. De multe ori mi s-a intamplat sa trebuiasca sa citesc o alta carte, ca sa pot citi o carte. Daca nu, ia o carte la intamplare; sparge blocajul. Alta propunere. Spune-mi ce carte de istorie nu ai inteles suficient de bine ca sa o poti citi, si iti spun eu ce carte sa citesti ca sa o poti intelege (prin carti de istorie inteleg lucrari stiintifice).
Citesc mai mult pdf-uri decat clasice.
Aleg una interesanta si o citesc.
E aiurea cand ai prea multe sau cand nu stii cu ce sa incepi.
Eu incep una si ma apuc de alta dupa ce am terminat-o de citit pe prima.
Eu „combin" câte două, adică mereu citesc în paralel două cărți: ficțiune și non-ficțiune, dar viața e prea scurtă pentru a citi tot ce-mi doresc
Ne intrebi de fapt, cum alegem ce carte sa fie prima.
Incep cu aia care mi se pare cea mai interesanta din toate si incep cu aia.
Iar daca nu stii sa iti raspunzi, alege una fara ezitare si gata.
Apoi, te asezi undeva si citesti.
Le-ncep, pun un semn la fiecare. Și din mers prind drag de unele mai mult. Cu alea ajung mai repede la capăt, cu celelalte mai târziu...
Și am găsit că e bine la sfârșit să trec prin toată cartea uitându-mă la sublinieri. Îmi notez pe 1-2 foi esența a zeci de pagini. Parcă se fixează mai bine așa și mă ajută să știu ce și unde am citit. Că în rest e ghiveci.
Eu le aleg dupa dificultate. Incep cu unele mai usoare de inteles, apoi cu ceva psihologie si mai apoi cu influente filosofice.
1. Aleg orice carte si incep sa o citesc. Voi ajunge sa le citesc si pe celelalte asa ca nu pierd mult timp cu alegerea.
2. Notez titlurile pe biletele, aleg unul si incep cu cartea respectiva.
Deja stii ce carte vrei sa citesti mai intai. Restul au venit dupa.
anonim_4396 întreabă:
RoxanaCaplan întreabă:
CyberDune28 întreabă: