| Solix a întrebat:

Cum sa imi fac chef sa citesc? Mereu aman
Voi cum faceti?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Nu cred ca exista o reteta anume.
E vorba despre ceva ce TREBUIE sa citesti? (adica pentru scoala)
In acest caz, e chestie de constiinta si asumare.
Daca iti pasa de viitorul tau, ca si cariera, ar trebui sa intelegi ca cititul desparte "sapa" de "mapă".
In ziua de azi avem masini, drone, calculatoare, telefoane fara fir si conectate la internet, roboti si avioane, pentru ca unora le-a placut sa studieze, deci implicit sa citeasca.
E alegerea ta daca vrei sa conduci sau sa fii condus (nu ma refer la politica, nu obisnuiesc sa vorbesc despre c***e)

Daca nu e vorba de scoala, e chestie de alegere, si intrebarea ta devine inutila.
Lectura antreneaza intelectul, dezvolta imaginatia, mentine spiritul tanar. Asta pe langa acumularea de informatii.

Daca nu simti nevoia sa citesti, citesti de pomana.
Unii (printre altii si subsemnatul) nu stiu cum sa isi aloce timp mai mult pentru citit, si si-ar dori ca ziua sa aiba 50 de ore si nimeni sa nu-i deranjeze cand au cartea in fata.

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

De ce să te chinui? Fă un joc online!

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Citind carti pe teme care am intereseaza.

| anamariarot a răspuns:

Pofta vine mâncând big grin

| Lostlyric a răspuns:

Lucrurile ce TREBUIE facute nu sunt dupa cum ai chef. Ia pur si simplu cartea in mana, pune-o in fata ta si incepe sa citesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spargi cartea in bucati si cand citesti o parte, ii faci rezumat, caracterizare etc.
Spre exemplu: ai 400 pagini si vrei sa le citesti intr-un an. Nu sari de 1 pagina si cateva randuri pe zi, dar extragi informatiile importante si daca in alta zi uiti, vei avea doar 2 pagini jumate de citit.
Asa fac eu cu cartile de citit cu termen limita.

| horansgang a răspuns:

Pai in primul rand trebuie sa opresti orice crezi tu ca te poate distrage (tv, muzica, pc, telefon etc), sa fie liniste. Si apoi iei cartea in mana si incepi sa citesti. Si tot o sa citesti la un moment dat ceva care sa te capteze si asa continui. Bafta

| Laila12Izabela a răspuns:

Cauta o carte interesantă, ceva ce sa iti atraga atentia, daca nu joacă-te pe telefon.